Personalia: Pieter Alferink, Audrey Diwan & Sipke van der Meulen

null Beeld
Redactie Trouw

Pieter Alferink is overleden. De impresario stond jarenlang aan het hoofd van Alferink Artists Management, het bureau in Amsterdam dat nog altijd zijn naam draagt. Daar vertegenwoordigde hij succesvol zangers als Cristina Deutekom, Nelly Miricioiù en Charlotte Margiono. Hij haalde, naast legio andere grote zangers, Elisabeth Schwarzkopf naar Amsterdam voor nog altijd beruchte masterclasses. In 1996 vierde hij zijn 25-jarig jubileum met een zangfestijn in het Concertgebouw. Speciaal voor hem keerde Deutekom toen voor één keer terug op het podium.

null Beeld

Regisseur Audrey Diwan heeft de Gouden Leeuw gewonnen op het Filmfestival van Venetië. De Française won de belangrijkste prijs van het festival voor L’Événement. De film gaat over een Franse studente die begin jaren zestig ongewenst zwanger wordt en abortus wil laten plegen, wat toen nog verboden was. Het is de zesde keer in 78 jaar dat een vrouw de Gouden Leeuw in de wacht sleept. Er waren in Venetië nog meer prijzen voor vrouwelijke regisseurs: Jane Campion (The power of the dog) en Maggie Gyllenhaal (The lost daughter).

null Beeld

Sipke van der Meulen is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langjarige inzet voor verkeersveiligheid. Hij is onderscheiden bij het veertigjarig jubileumfeest van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân. De Oentsjerker werkt bij de provincie. Hij begon met het Meldpunt Verkeersonveiligheid, het project Verkeersveilige Schoolomgeving en glow-in-the-dark-belijning van fietspaden. Van der Meulen sprak vrijdag in Trouw over onderrapportage van fietsongevallen en de Friese manier van beter registreren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden