Personalia: Nico van der Linden, Elise Schaap & Ruud ten Wolde

null Beeld

Pianist, arrangeur, orkestleider en componist Nico van der Linden is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang de vaste pianist van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hij legde de liedjes van Shaffy, die zelf nooit iets noteerde, vast in het Ramses Shaffy Songbook. Van der Linden kwam vanaf 1970 in de kleinkunstwereld terecht, waar hij velen uit het vak heeft begeleid. Van Jos Brink en Frank Sanders, tot Thérèse Steinmetz, Astrid Seriese en Lenny Kuhr. Voor zijn veelzijdige carrière werd hij afgelopen maart nog koninklijk onderscheiden.

null Beeld

Elise Schaap heeft een nieuwe hoofdrol te pakken. De actrice, onder meer bekend van haar perfecte Máxima-persiflage in De TV Kantine, zal te zien zijn in de verfilming van Saskia Noorts Stromboli. Dat boek rept over een recent gescheiden vrouw die voor het eerst alleen op vakantie gaat en zich samen met andere getormenteerde zielen inschrijft voor een zelfhulpcursus. Regisseur Michiel van Erp leidt de verfilming, de opnames gaan in november van start. Op dit moment is Schaap te zien in de film Mijn vader is een vliegtuig.

null Beeld

Ruud ten Wolde, verslaggever bij het tv-programma RTL Boulevard, is overleden. Via Twitter heeft zijn familie laten weten dat Ten Wolde dit weekend thuis zijn laatste adem heeft uitgeblazen. De verslaggever kreeg enige tijd geleden kanker. In mei vorig jaar werd hij schoon verklaard, maar recentelijk keerde de ziekte terug. Over zijn leven na de diagnose was Ten Wolde op sociale media opvallend open. Ook schreef hij Ziek Gelukkig over zijn ervaringen, een bundel die over ruim een week in de boekwinkels ligt. Hij werd 29 jaar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden