Personalia: Lale Gül, Hans Klok & Peter ­Ouwerkerk

null Beeld

Schrijfster Lale Gül (23) is ­bezig met een tweede boek. Dat zal gaan over ‘de nare ­nasleep van mijn eerste boek en over intrigerende ontmoetingen’, zo meldt Gül zaterdag in haar eerste column in Het Parool. Haar debuutroman Ik ga ­leven verkocht 160.000 exemplaren, wordt vertaald en verfilmd. Het boek veroorzaakte veel ­ophef. Gül ­beschrijft haar jeugd vol verboden in een conservatief moslimgezin in Amsterdam-West. Ze kreeg daarna ernstige bedreigingen. Eén man zit vast. Gül wil in haar columns ­‘onvoorspelbaar’zijn.

null Beeld

Hans Klok is de zesde en laatste Zomergast van dit seizoen. De illusionist sluit de reeks van dit jaar af op 22 augustus. Janine Abbring introduceerde haar gast als ‘een vakidioot’. Volgens haar wordt Zomergasten vaak als een beetje elitair gezien. “Dat komt omdat we drie uur praten en je moet wel iemand hebben die drie uur kan praten. Dus je hebt een vak­idioot nodig. En als iemand dat is, is dat Hans Klok. Hij kan je ook mee­nemen naar zijn wereld.” Het programma is toe aan zijn 34ste seizoen. Abbring leidt de gesprekken voor de vijfde keer.

null Beeld

De Henny ­Hogenbijl Prijs Muziek 2021 wordt dit jaar uitgereikt aan Peter ­Ouwerkerk. De prijs, bestaande uit een beeldje en 15.000 euro, wordt jaarlijks toe­gekend aan mensen of ­instanties die zich, veelal achter de schermen, verdienstelijk maken op het gebied van de (klassieke) muziek. ­Ouwerkerk is de drijvende kracht achter het Internationaal Orgelfestival Haarlem, Stichting OpenOor en Stichting Stay­Tuned. De uitreiking vindt op 22 juli 2021 plaats bij het Internationaal Orgelfestival Haarlem in de Grote of St.-Bavokerk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden