Personalia: Jacqueline Grandjean, Anna Knaup & Yvonne Keuls

null Beeld
Redactie Trouw

Jacqueline Grandjean wordt de nieuwe directeur van Het Noordbrabants Mu-seum. Per 1 juli volgt ze Charles de Mooij op, die dan vijftien jaar directeur is geweest. Grandjean (Nijmegen, 1968) studeerde film- en kunstgeschiedenis in Amsterdam en voltooide The Getty Institute for Museum Leaders in de Verenigde Staten. Na opdrachten voor het Stedelijk Museum, Rijksmuseum en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem was zij conservator in het Amsterdam Museum. Van 2012 tot 2021 was Grandjean directeur van de Oude Kerk in Amsterdam.

null Beeld

Anna Knaup is dit jaar de winnaar van de Gouden Harp. Knaup mag de prijs op 16 mei in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de Buma Awards in theater Spant in Bussum. Knaup was betrokken bij de eerste jaren van het Amsterdam Dance Event, dat in de loop der jaren uitgroeide tot ’s werelds grootste clubfestival met jaarlijks meer dan 300.000 bezoekers. De Gouden Harp wordt aan Knaup toegekend vanwege haar ‘cruciale en faciliterende rol in de ontwikkeling en professionalisering vande Nederlandse dancemuziek.’

null Beeld

Het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls staat dit jaar centraal tijdens de leesbevorderingsactie Nederland Leest, die in november plaatsheeft. De bedoeling van het jaarlijkse evenement is dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde boek lezen en daarover met elkaar in gesprek gaan. Bibliotheken delen het uit onder bezoekers, deelnemende middelbare scholen onder hun leerlingen. Het thema is dit jaar ‘Oud worden, jong blijven’. “Mijn boek sluit prachtig aan bij het thema”, aldus de 90-jarige Keuls over haar in 1999 verschenen boek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden