null

NCDR

Oud-wethouder Den Haag wordt Coördinator tegen Racisme

Beeld Anita Huisman
Redactie Trouw

Oud-wethouder van Den Haag, Rabin Baldewsingh, is vanaf 15 oktober de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR). Een speciale selectiecommissie heeft Baldewsingh unaniem gekozen uit verscheidene kandidaten.

Het idee voor de NCDR kwam vanuit de Tweede Kamer. “Discriminatie is een breed en taai onderwerp, waarop actie nodig is. Daarover is brede consensus. Om resultaten te behalen zijn focus en accenten onontbeerlijk”, viel eerder te lezen in een profielschets opgesteld door minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken).

De in Paramaribo geboren Baldewsingh was van 2006 tot 2018 wethouder in Den Haag namens de PvdA. Daarna verliet hij de lokale politiek. Als antiracismecoördinator moet de nu 59-jarige Baldewsingh samen met het kabinet een meerjarig nationaal programma tegen discriminatie en racisme opstellen. “Hij zal als aanjager de ambitieuze agenda omzetten tot resultaten, ook in het Caribisch deel van Nederland”, valt te lezen bij de bekendmaking.

De coördinator moet gaan samenwerken met andere publieke instanties, zoals het College voor de Rechten van de Mens en de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden