InterviewFestivalgangers

‘Op festivals zijn er altijd momenten waar je het nog heel lang over hebt’

Annie Zuurman (tweede van links) op een festival in 2019. Beeld Eigen foto
Annie Zuurman (tweede van links) op een festival in 2019.Beeld Eigen foto

Het had een mooie zomer moeten worden. Maar maandag boorde het kabinet de laatste hoop van deze festivalgangers de grond in.

Annie Zuurman (30)

“Schrijf maar dat ik heel hard moest huilen”, zegt Annie Zuurman, slechts half grappend. “Ik wilde sowieso naar Lowlands, daarvan had ik wel verwacht dat het door zou gaan. Als iemand het goed had kunnen regelen, zijn zij het wel. Verder wilde ik naar Modular, aankomend weekend in Rotterdam. Dat gaat ook niet door.

“En dan zijn er natuurlijk nog al die andere festivals die sowieso al niet doorgingen. Aan het begin van de zomer dacht iedereen wel: ‘Alles komt goed, want Hugo zegt het, jeeej’. Maar nu voelde ik het wel een beetje aankomen.

“Trouwens, ik moet nog maar zien of ik het allemaal nog aan kan, volgend jaar. Op mijn 31ste. Voor corona kon ik nog gewoon het hele weekend in een tentje en dan dinsdag weer werken. Maar ik word er ook niet jonger op!

“Het mooie van festivals is gewoon de vrolijkheid, de mensen om je heen, het avontuur. Allemaal lekker cliché, maar ja. Er zijn altijd momenten waar je het nog heel lang over hebt. Zo van: ‘Weet je nog, die keer op Lowlands?’

“Ik ga nog wel op vakantie, maar daar is dat gevoel toch minder. Je leeft zo naar festivals toe. Ik krijg volgende week mijn tweede prik, dus ik was er helemaal klaar voor geweest.”

Carlos Caballero afgelopen weekend op het festivalterrein van Lowlands.  Beeld Eigen foto
Carlos Caballero afgelopen weekend op het festivalterrein van Lowlands.Beeld Eigen foto

Carlos Miguel Fernandez Caballero (32)

“Dat ‘dansen met Janssen’, daarmee heeft Hugo de Jonge jongeren bedonderd, vind ik”, zegt Carlos Miguel Fernandez Caballero. “Zo van: laat je prikken en je kan weer naar festivals. Misdadig. Ik ben niet gevaccineerd. De bedoeling was dat we voor Lowlands om de veertig uur zouden testen.

“Ik ga al sinds 2008 naar Lowlands en ik zou voor het eerst naar Down the Rabbit Hole. Ik voelde dit al wel aankomen want ik was zondag nog op het Lowlandsterrein, ik doe ook opbouwwerk voor festivals. Ik weet hoe zo’n terrein er op een bepaald moment hoort uit te zien, en er was nu nog niets.

“We gaan normaal met een groepje van vijftien, twintig man naar Lowlands. Dit zou mijn vakantie zijn, muziek en gezelligheid. Dat is iets wat ik dit jaar weer ga missen. We gaan wel een soort eigen Lowlands organiseren. Met een kleinere groep. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Maar het is niet hetzelfde als met 55.000 man uit je dak gaan bij je favoriete artiest.”

Lees ook:

Moeten we ons zorgen maken over de mutatiekracht van het coronavirus? Een college virologie in vijf hoofdstukken

Virussen muteren voortdurend, het coronavirus dus ook. De vraag is: hoe snel? En hoe groot is de kans op een gevaarlijke variant?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden