SITE Artikel Nieuws Typografie illustratie

Mallorca

OM heeft nu 30 verklaringen over dodelijke mishandeling Mallorca

SITE Artikel Nieuws Typografie illustratieBeeld Anita Huisman

Het Openbaar Ministerie beschikt inmiddels over dertig verklaringen over de dodelijke mishandeling in de badplaats El Arenal op Mallorca. Teruggekeerde vakantiegangers die getuige waren van het geweld, zijn of worden binnenkort door de politie gehoord.

Redactie Trouw

De zaak draait om onder meer het dodelijke geweld tegen een 27-jarige man uit Waddinxveen. Het onderzoek van politie en justitie richt zich op twee vechtpartijen, die zich zouden hebben voorgedaan na een ruzie in een horecagelegenheid. De Waddinxvener moest het geweld met de dood bekopen, anderen raakten gewond.

Het OM zegt van een aantal getuigen nieuwe beelden te krijgen die zij in de vroege ochtend van 14 juli hebben gemaakt in het café of op de boulevard in El Arenal. Het OM roept iedereen die nog iets meer weet zich te melden.

Donderdag stonden twee verdachten voor de raadkamer van de rechtbank in Utrecht. Die besloot het voorarrest voor beide Hilversummers van 18 en 19 jaar met negentig dagen te verlengen. Een verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis in de zaak van de 18-jarige verdachte is afgewezen.

Doodslag

Ze zitten vast op verdenking van het medeplegen van doodslag. Naast de dodelijke mishandeling worden de twee ook verdacht van het mishandelen van een vriend van de Waddinxvener, wat het OM beschouwt als medeplegen van poging tot doodslag.

De 19-jarige was volgens het OM eerder die nacht ook betrokken bij een mishandeling bij een horecagelegenheid. Die wordt eveneens als een poging tot doodslag beschouwd.

Een derde verdachte in de Mallorca-zaak werd afgelopen vrijdag aangehouden, hij zou bij beide geweldsincidenten betrokken zijn geweest. Mogelijk staat hij volgende week donderdag 26 augustus voor de raadkamer.

Het OM verwacht dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Lees ook:

Waarom het Openbaar Ministerie de dodelijke zaak uit Mallorca overneemt

Het onderzoek naar de fatale mishandeling van een Nederlandse toerist op Mallorca wordt toch in Nederland uitgevoerd. Waarom heeft de Spaanse rechter de zaak overgedragen aan zijn Nederlandse collega’s?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden