Grensoverschrijdend gedrag

Nog een vermeend slachtoffer Jeroen Rietbergen stapt naar politie

null Beeld ANP
Beeld ANP
Redactie Trouw

Een vrouw die zegt slachtoffer te zijn geworden van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Jeroen Rietbergen, stapt naar de politie. De vrouw was geen deelnemer aan het tv-programma The Voice of Holland, maar door de commotie die nu rond dat programma is ontstaan, heeft zij besloten alsnog haar verhaal te doen.

De vrouw ontving onder meer seksueel getinte berichten en foto’s van Rietbergen, die zij via de muziekwereld kende. Ze hoopt dat andere slachtoffers nu ook naar de politie durven stappen, laat haar advocaat Sébas Diekstra weten in reactie.

Afgelopen donderdag kwam de BOOS-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland online. Negentien vrouwen deden tegenover maker Tim Hofman hun verhaal over bandleider Rietbergen, vijftien over een regisseur en er liggen twee aangiften tegen coach Ali B, waarvan een naar verluidt door een oud-kandidaat van het RTL-programma. Een van die aangiften is wegens verkrachting, zo vertelde de aanklaagster in de aflevering. Ook over voormalig coach Marco Borsato waren meldingen gekomen van onzedelijke betastingen.

Vorig weekend, toen het verhaal naar buiten kwam, legde Rietbergen zijn werk als bandleider neer. De inmiddels ex-partner van Linda de Mol erkende dat hij relaties van ‘seksuele aard’ met vrouwen heeft gehad die betrokken waren bij het programma. Ex-kandidaat Nienke Wijnhoven (23) gaat deze week aangifte doen tegen de 50-jarige Rietbergen.

RTL besloot het tv-programma per direct van tv te halen en kondigde met de producent een onafhankelijk onderzoek aan.

Lees ook:

Werken talentenjachten als The Voice seksueel wangedrag in de hand? ‘Zaken in de media vertellen niet het hele verhaal’

Tegen de makers van talentenjacht The Voice of Holland werden verschillende beschuldigingen gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ontstaan dat soort misstanden in bepaalde omgevingen vaker dan in andere? En wat kun je doen om het te voorkomen?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden