Diversiteit

Minder nieuwe medewerkers met een migratieachtergrond bij de politie

Beeld ANP XTRA

Het aantal nieuwe politiemensen met een migratieachtergrond is vorig jaar gedaald. In 2019 had 16 procent van de nieuwe medewerkers een migratieachtergrond, in 2017 en 2018 was dat 21 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het totale aantal politiemedewerkers met een migratieachtergrond is wel ongeveer gelijk gebleven. Het gaat om 13 procent van het personeel. “Onder de collega’s die vorig jaar bij de politie kwamen werken, waren er relatief meer met een meetbare migratieachtergrond dan onder de collega’s die vertrokken”, staat in de uitleg van de maandag gepubliceerde cijfers.

De politie laat weten de ambitie te hebben om meer divers te worden, ook als het gaat om culturele diversiteit. “Alle burgers moeten zich kunnen herkennen in hun politie en zich vrij voelen de politie te benaderen. Er zijn mensen nodig met verschillende culturele achtergronden. Mensen die zich kunnen inleven in andere leefstijlen en culturen, meerdere talen beheersen of over een netwerk beschikken binnen een bepaalde gemeenschap.”

Gemiddeld is de uitstroom bij medewerkers van de politie in de leeftijd tot 30 jaar 4 procent. Bij medewerkers in die leeftijdsgroep met een migratieachtergrond is dat ruim 7 procent. De politie houdt sinds kort zogenoemde ‘exit-interviews’ om te kijken waar dat verschil precies vandaan komt. Ook komt er onder meer onderzoek naar hoe de reputatie van de politie onder specifieke groepen kan worden verbeterd.

Bij de politie werken meer dan 65.000 mensen. Volgens de meetmethode van het CBS heeft iemand een migratieachtergrond als hij of zij zelf is geboren in een ander land of als minstens een van de ouders daar is geboren.

Lees ook:

De politie heeft een diversiteitsprobleem, en dat gaat niet zomaar weg

Onrust over racisme en discriminatie binnen het korps blijft de Nationale Politie achtervolgen. Faalt het nog jonge diversiteitsbeleid of is de vastgeroeste politiecultuur het probleem? ‘Dit is niet binnen vijf jaar opgelost’, voorziet Liesbeth Huyzer, lid van de korpsleiding.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden