Teaser beeld SITE rubriek Goedemorgen

GoedemorgenEfteling

Metropole Orkest hoopt op zalen volhardcore Eftelingfans

Teaser beeld SITE rubriek GoedemorgenBeeld ds
Ally Smid

Het Metropole Orkest durft wel. Het geeft vanaf vandaag vijf grote concerten geïnspireerd op de muziek bij de verschillende attracties in De Efteling. En brengt daarmee een muzikale en visuele ode aan het park dat dit jaar zeventig jaar bestaat.

Waarschijnlijk heeft het orkest de krantenberichten van februari 2015 niet gelezen. Toen experimenteerde een middelbare school in Schiedam met verschillende muziekjes om hangjongeren ’s avonds weg te jagen. Mozart en Bach hielpen niet, daar bleven ze heerlijk naar luisteren.

Wat hielp wel? Een Eftelingtune. En wel die van de Indische Waterlelies. De tune heet Afrikaan Beat. De componist: Bert Kaempfert. Als je die eindeloos repeterende tune te lang hoort, wil je inderdaad heel snel weg zijn.

Maar het Metropole Orkest en de Efteling weten dat er ook hardcore fans zijn van de muziek van het park. Mensen die de Efteling in hun DNA hebben, zo vaak zijn ze er geweest. Die wegdromen bij de magische muziek van Symbolica, de duistere Danse Macabre van het Spookslot en de oosterse muziek van Fata Morgana.

Het concert wordt drie keer opgevoerd in de Brabanthallen in Den Bosch, twee keer in Ahoy in Rotterdam en een keer in de Lotto Arena in Antwerpen. Volgens de Efteling wordt het in elk geval een sprookjesachtige ervaring.

Lees ook: Pas nu het Spookslot uit de Efteling verdwijnt, krijgt nostalgie de overhand

Het spookslot in de Efteling is zondag voor het laatst open. Fans haasten zich naar het pretpark voor een slotvoorstelling.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden