Lezersreacties

Huurwanbeleid

Twee goede artikelen (Trouw, 21 juni) over de woningmarkt. Stevo Akkerman schrijft over de Rotterdamse wijk waar de mensen hun huizen uit verdreven zijn ten behoeve van het grote geld en daarbij een essentieel stuk levensgeluk werd ontnomen. Het andere stuk gaat over de verwoestende effecten van dertig jaar neoliberaal woningbeleid. Mensen met een middeninkomen die de steeds oplopende hoge huren niet meer kunnen betalen en de minst vermogende huurders in de sociale woningbouw die hun wijken zien veranderen in dependances van psychiatrie en verslavingszorg waarop ook is bezuinigd. Het resultaat is een verpauperde leefomgeving: verwaarloosde tuinen, troep op straat, lawaaioverlast en agressieve bewoners.

Anneke Bakker, huurder bij een woningbouwcorporatie Assen

Hongarije

In het hoofdredactioneel commentaar (Trouw, 19 juni) staat een warm pleidooi om Hongarije in Europees verband nu eens echt aan te pakken na de laatste aanval op de lhbti-gemeenschap. Voetbalbond Uefa kan zich ook van de goede kant laten zien. Er zijn plannen om de EK-finale eventueel te verplaatsen naar een ander land. Kies dan niet voor Boedapest, de variant die nu wordt genoemd.

Bert Bennink, Groningen

Testen

Armere mensen laten zich minder vaak testen (Trouw, 21 mei). Dat komt doordat de teststraten niet in de buurt zijn en zij vaak geen auto hebben. Ik maakte mee dat in een gezin de jonge zoon verkoudheidsklachten kreeg. Een buurvrouw reed hem met zijn moeder naar de teststraat. Ze bleken beiden corona te hebben en het gezin moest in quarantaine. De vader kreeg die dagen niet doorbetaald. Hij wilde zich daarom snel laten testen. De GGD had een oplossing: een speciale taxi. Voor zestig euro konden drie gezinsleden naar de testlocatie. Ze bleken ook besmet. Gelukkig kreeg de vader de ziektedagen daarna wel uitbetaald. Anderen krijgen dat niet. Testen in de buurt had de deelname vergroot en daarmee hadden we corona er eerder onder gekregen.

Gepke Kerssen, Zaltbommel

Gezond verstand?

‘De bereidheid tot vaccineren is gelukkig groot, ondanks alle fabels die sceptici over vaccineren hebben rondgestrooid. Dat is zonder meer een overwinning voor het gezonde verstand’, stelt het hoofdredactioneel commentaar (Opinie, 21 juni). Natuurlijk zijn er rondgestrooide fabels over de vaccins, maar een feit is dat binnen een jaar vaccins zijn ontwikkeld waar normaal gesproken vijf tot tien jaar voor nodig is voor de veiligheid en betrouwbaarheid. Is dat nou een overwinning voor het gezonde verstand? Ik mag hopen dat de commentator gelijk krijgt, maar vooralsnog is het een voorbarige conclusie.

Bram Brethouwer, Laag-Keppel

Niels Posthumus

Voortaan geen verhalen meer van Niels Posthumus over Zuid-Afrika, die afscheid neemt als correspondent (Trouw, 19 mei). Wat schreef hij boeiend over dat prachtige maar ingewikkelde land. Informatief, goed onderbouwd en met warme betrokkenheid. Tijdens het skypen met mijn familie die daar woont, hebben we zijn artikelen uitgebreid besproken. Veel herkenning. Gelukkig heb ik heel wat van zijn verhalen uitgeknipt dus die ga ik nu herlezen.

Marijke Visser, Amersfoort

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden