Lezersreacties

Nieuwe kop van Jut

Toch wel fijn dat we, nu we zijn uitgemept op Rutte, een nieuwe kop van Jut hebben: Frank de Boer. De veel genoemde blik in de spiegel is in dezen passend voor ons allen.

Dirk de Jonge, Raerd

Maria Magdalena

Jammer, die voorpaginafoto met Maria Magdalena (Trouw 29 juni). Vanuit welk perspectief je haar ook beziet (Bijbel, gnostiek, heiligenleven of moderne kunst), in geen van alle zal zij aandacht hebben gevraagd voor haar borsten. De nieuwswaarde van het decolleté ontgaat mij. Klaagt haar opgeheven vinger niet juist aan: ‘Me too’? Ik hou het bij het bijbels beeld.

Jan-Martin Berghuis (predikant), Wolfheze

Het dier en de dood

Agrariër Corneel van Rijn betoogt dat een dier geen weet heeft van morgen, van zijn dood (Verdieping, 28 juni). Wat een onzin. Vraag het aan de koe die aan zijn dood in het slachthuis wil ontsnappen. Vraag het aan de kat Oscar die iedere dag een ronde doet langs de ernstig zieken in het verpleeghuis en op bed gaat liggen bij een bewoner die binnen 24 uur zal overlijden. De verpleging is er zo op ingesteld dat de familie wordt gewaarschuwd dat hun dierbare binnenkort gaat overlijden. Een dier heeft ook geen ethiek, betoogt Van Rijn. Vraag het aan de mensaap die een peuter redde die per ongeluk in zijn verblijf viel. Allemaal te zien op YouTube. Dieren beschikken over veel bijzondere gaven waar wij mensen nog heel wat van kunnen leren.

Peter Gootjes, Wenum-Wiesel

Appèl

Helder doorzicht gaf columnist Stevo Akkerman over de handel en wandel binnen het CDA (28 juni). Al vele jaren is haar electorale gebruik van de C beschamend en nu lijkt ook het democratisch gehalte ‘in het schemer van onderonsjes’ vrij ver te zoeken. Blijft over: een partij die zich alleen nog ‘Appèl’ kan noemen. Maar waarop, aan wie, aan wat?

Joke van der Zee, Zwolle

Afblijven van vrouwen

Wat een lief maar fout artikel: ‘Mannen, breng vrouwen veilig thuis’ (Opinie, 28 juni). De kop zou moeten luiden: Mannen laten wij onszelf opvoeden. Het is toch te gek dat ik als vrouw (nou ben ik 86, maar ik ken het probleem wel) door een man naar huis gebracht zou moeten worden. Waar blijft dan mijn zelfstandigheid? Dus mannen: Afblijven van de vrouwen.

Els Enneking-Feitz, Schiedam

Overlast motoren

Een mooi verslag van de activiteiten tegen geluidsoverlast van motoren in Bergen (Trouw, 28 juni). In Nefom hebben circa 80 bewonersgroepen langs geliefde (of gevreesde) tourroutes zich verenigd vanwege de vaak ontbrekende daadkracht van de lokale politiek. Uit het artikel maak ik op dat er toch op beide fronten beweging is. Nu het resultaat nog.

Roeland Robert, Veessen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden