Lezersreacties

Redactie Trouw

Studenten

In Trouw van 30 augustus keert Casper Albers zich tegen een vaccinatieplicht voor studenten, dit in reactie op een voorstel van Gert Jan Geling, eerder in deze krant. De discussie over het vaccineren van studenten wordt hier verkeerd weergegeven. Die gaat niet over een vaccinatieplicht, maar over een coronatoegangsbewijs. Mag je van studenten zo’n bewijs vragen voordat ze op de universiteit onderwijs kunnen volgen? Een coronatoegangsbewijs is een bewijs dat je bent gevaccineerd, minder dan 24 uur geleden negatief bent getest op corona of minder dan zes maanden geleden genezen van corona. Je bent dus niet verplicht om je te laten vaccineren, je kunt je ook laten testen. Studenten die naar een festival, concert of sportactiviteit willen, moeten ook vaak een coronatoegangsbewijs laten zien. Waarom dan niet op de universiteit?

Klaas Rozemond, Amsterdam

Stilettohakken

Heb ik het goed begrepen? Nieuwslezeressen en weervrouwen dragen naalddunne hakken omdat het ‘mooi’ is? (Trouw, 30 augustus) Mij lijkt het vooral ongezond en oncomfortabel. Nu met alle aandacht voor de paralympische sport vraag ik mij af of het geen tijd wordt voor een nieuwslezer(es) of weerman/vrouw in een rolstoel. Of is dat niet mooi genoeg?

Ineke den Braber, Zwolle

Tefalpan

Opmerkelijk hoe lezer Arie N. van den Berg het onzinnige rondjes rijden bij de Formule 1 rechtvaardigt door te wijzen op een aantal technische verbeteringen aan onze auto (Trouw, 30 augustus). Alsof die niet zouden voortkomen uit de onderlinge concurrentie tussen fabrikanten of uit de eisen die de overheid stelt met het oog op de veiligheid en het milieu. Van den Bergs bewering doet me sterk denken aan de tefalpan. Die zou volgens sommigen de miljarden kostende bemande ruimtevaart rechtvaardigen.

Piet Disveld, Zaandam

Vertraging

In het artikel ‘In slakkengang over de Haringvliet’ (Trouw, 31 augustus) beweert automobilist Richard Stolk dat een uur vertraging per dag hem zeker 480 uur van zijn leven kost. Alsof hij 480 uur eerder doodgaat door in de file te staan. Laten we blij zijn dat we in een land leven waar bruggen en wegen voor onze veiligheid onderhouden worden. En ja, dat brengt tijdelijk wat ongemak met zich mee.

Vlasta de Groot-Piskora, Zaltbommel

Staalfabriek

Inhakend op het artikel van maandag over fossielvrij staal uit Zweden stel ik voor om Tata Steel van IJmuiden te verplaatsen naar de Sahara. Daar kan Shell (maken zij ook eens werk van hun milieu-ambities) waterstof maken uit zonne-energie; hier kan de staalfabriek dan op draaien. Naast milieuwinst levert dit werkgelegenheid op: een mooi alternatief voor Afrikanen die naar Nederland komen om te werken.

Henk Bölte, Amersfoort

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden