Lezersreacties

Oranje

In het commentaar met de kop: ‘Gevaccineerd Oranje geeft beste voorbeeld’ schrijft Trouw zaterdag: ‘Spelers tot prik verplichten kan niet, vaccinatie als voorwaarde voor selectie wél’. Gaan we naar een samenleving waarin gevaccineerd zijn toegang geeft tot je werk? Stel dat tien procent van de leraren weigert zich te laten inenten. Betekent dat ontslag? De Boer dwingen alleen maar gevaccineerde spelers naar het EK mee te nemen, zou de kwaliteit van de selectie nadelig beïnvloeden. En hij zou schuldig zijn aan uitsluiting.

Dick Speijers, Nuenen

Oranje (2)

Tijdens de pandemie is de vraag of de selectie voor het EK gevaccineerd is, relevant. De voetballers vertegenwoordigen Nederland. Een land van vooruitstrevendheid en Europese waarden van wetenschap en openheid. Een aantal van hen is niet gevaccineerd. De bondscoach noemt dit ‘ieders verantwoordelijkheid’. Mijns inziens hoort een speler van een internationaal team tijdens buitenlandse fysieke ontmoetingen de maximale voorzorgsmaatregelen te nemen. En wel die van het RIVM. Niet een eigen bedenksel.

Jaap Goes, Rotterdam

Marnix van Rij

De heer Van Rij zegt in een interview (de Verdieping, 29 mei) dat het CDA voor een andere maatschappij staat dan de VVD. Het mensbeeld van het CDA staat haaks op die van de PVV en FvD. Toch stemt het CDA, net als deze partijen, tegen een ruimhartiger opvang van migranten. Die harde boodschap van het CDA blijft voor mij onverteerbaar.

Johannes Bolt, Velserbroek

Shell

Na het gejuich volgt de bezinning. De vraag naar elektriciteit neemt exponentieel toe. Windmolens en zonnepanelen leveren onvoldoende op. Resteert kernenergie.

Jan van Herwaarden, Oegstgeest

Ephimenco

Na vele jaren Volkskrant maakte ik eind vorig jaar een nieuwsgierig uitstapje naar Trouw. Inmiddels is degene die me wellicht bij de krant laat blijven toch wel ‘knoflookvreter’ Sylvain Ephimenco. Ga dus alsjeblieft niet met pensioen of terug naar (het prachtige) Frankrijk !

Dierk Hendriks, Duizel

Booking

Wat kan ondernemen in Nederland in Covid-tijd toch ook bijzonder zijn. Om eens één bedrijf te noemen: Booking. Vorig jaar de helft minder boekingen, maar 65 miljoen steun ontvangen. Duizend expats ontslagen en de directie tientallen miljoenen bonus uitgekeerd, omdat ze zo hun best hebben gedaan. Maar toeslagouders wachten jaren op hun recht en Groningers worden met een fooitje afgescheept. Wie dat nog kan volgen, mag mij het uitleggen.

Ben den Hollander, Woerden

Booking (2)

Minister Koolmees noemt de bonussen bij Booking ‘niet fraai’. De regering had hier een duidelijk statement kunnen maken. Waarom zo’n nietszeggende reactie? Waarom dit niet benoemen als wat het is: een minachting van de belastingbetaler en van de gewone burger die wérkelijk geleden heeft onder de coronacrisis.

Paul Jansen, Rotterdam

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden