Lezersreacties

Redactie Trouw

Vaccin en ouderschap

Drie pagina’s over het ‘weloverwogen’ oordeel van een moeder die haar tienerdochter vaccinatie afraadt (de Verdieping, 3 juli). Haar kennis put zij uit de krochten van het internet, want onze media hebben het slecht met ons voor. Met slechts vwo kan ik mij zo’n weloverwogen oordeel niet vormen dus ik behelp me met wat wetenschappers mij in de media laten weten. Ondanks al twee prikken die voor mij goddank zonder rampzalige gevolgen bleven. Natuurlijk moet Trouw berichten wat er in de wereld gaande is maar bied geen podium aan mensen die hun eigen gezondheid schaden en ook die van u en mij. Ik wens haar lieve dochter standvastigheid.

Jan F. Kommer, Dalfsen

Eigen verantwoordelijkheid

Wat een heerlijke tv-recensie van Renate van der Bas (‘Achterop’, 5 juli). Ook wij genieten van het programma van Simone Kleinsma met ditmaal een ontroerende en humoristische uitzending met André van Duin. Dat Renate naar de Dik Voormekaar Show luistert is een openbaring. Dat was destijds echt zo’n uitzending waar je voor ging zitten.

Luuk Lodder, Woerden

Eigen verantwoordelijkheid

Epidemioloog Ineke Palm (Opinie, 5 juli) noemt als oorzaken van een grotere gezondheidskloof in de coronacrisis de volgende redenen: minder daadkrachtigen kunnen minder afstand houden op het werk en minder thuiswerken, hebben vaak geen auto om naar de teststraat of vaccinatie te gaan en waren voor deze crisis gemiddeld al minder gezond. Opvallend is dat al deze factoren buiten de invloedssfeer van deze groep liggen. Palm noemt niet de duidelijk lagere vaccinatiebereidheid en het ongezonder gedrag (meer roken) bij de lagere inkomensgroepen. Natuurlijk moet de gezondheidsongelijkheid worden bestreden, maar wegnemen van eigen verantwoordelijkheid tot slachtofferschap dat deze ongelijkheid verder versterkt.

Jos Janssen, Nunspeet

Datacentersdakbedekking

Over de voors en tegens van datacenters in de polder valt veel te zeggen (Economie, 5 juli), ook dat ze de groene energie vreten die voor de inwoners was bedoeld. Waarom kunnen de platte daken van die lelijke datadozen niet volgelegd worden met zonnepanelen, zodat ze hun eigen groene energie opwekken?

Corrie van Sijl, Krommenie

Internaten

Ik werd onaangenaam getroffen door het feit dat Trouw zonder commentaar ruimte geeft aan een lezersbrief waarin de vele sterfgevallen in Canadese kinderinternaten ter discussie worden gesteld (Opinie, 5 juli). Ik zou het op prijs stellen als Trouw erop terugkomt, er is goed gedocumenteerde informatie.

Tjerk Nap, Amersfoort

Transitie

In het goede artikel over de energietransitie (Trouw, 3 juli) mis ik de middelen die nodig zullen zijn voor de onttakeling van al die windturbines, de zonnepanelen, accupakketten en laadpalen. Omdat deze allemaal slijten en voortdurend worden verbeterd, moeten we ze vervangen. Oplossingen om van fossiele energie af te komen zijn nodig, maar dreigen we ons niet te vergalopperen?

Daan van den Wall Bake, Weesp

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden