Coronacrisis

Langer thuiswerken, redden we dat nog wel? ‘Wees lief voor jezelf’

Langer thuiswerken vergt de komende periode veel van ons lichaam en onze psyche, vrezen arbodiensten.Beeld ANP

Velen zullen er langer aan moeten geloven dan ze lief hebben: thuiswerken. Dat vergt lichamelijke en psychische offers, vrezen arbodiensten. Maar er is ook hoopvol houvast, stelt organisatiepsycholoog Aukje Nauta. En: “Overdrijf niet in het productief willen zijn.”

De eerste week gedwongen thuiswerken was een onwerkelijke omslag; twee weken gedwongen thuiswerken bleek nog best gezellig te zijn; drie weken thuisisolement doet al voorzichtig verlangen naar de kantoortuin en na vier weken of langer kan geen mens de jengelende kinderen meer om zich heen verdragen. Tenminste, dat is toch hoe een groot deel van thuiswerkend Nederland er tegenaan zal kijken. En het einde is voorlopig niet in zicht, schatte minister van algemene zaken Mark Rutte dinsdagavond in. “We zijn voorbij de start maar pas aan het einde van het begin”, aldus de premier.

Een verlenging van het thuiswerken maakt arbodiensten ongerust. Ze vrezen een toename van nek- en schouderklachten doordat het aan die keukentafel toch anders werkt dan op die aangepaste bureaustoel op kantoor. Maar de lastigste opdracht zal voor velen toch de vervagende scheidslijn zijn tussen werk en privé. Organisatiepsycholoog Aukje Nauta geeft advies.

Als mensen langer vanuit huis werken, vervaagt dan die grens tussen werk en privé steeds verder?

Nauta: “Ja. Denk dus goed na hoe belangrijk je die grens eigenlijk vindt en waarom dat zo is. Praat er met je gezin over. Als je echt afbakening nodig hebt, creëer dan die eigen werkplek en koester die.”

Er is nog geen vooruitzicht op een versoepeling van de coronamaatregelen. Wat doet het met de psyche van de werkende mens als er geen perspectief lonkt?

“Uitzichtloosheid maakt het wel lastiger, ja. Toch zijn we heel veerkrachtig gebleken deze periode. We doen de vrijdagmiddagborrel nu via de video hangout. Blijf altijd hoop houden en bedenk: Dit is van voorbijgaande aard, ooit zal het aflopen.”

Hoe houden we de discipline?

“Als je daar moeite mee hebt, zet daar dan andere mensen voor in. Maak een dagelijkse belafspraak met een collega om de voortgang van je werk te bespreken. Ik werk zelf aan een boek en door dagelijks met mijn schrijfbuddy te bellen blijf ik op koers. Je kunt elkaar disciplineren.”

Solliciteren of iemand aannemen gaat nu ook lastig. Zijn daar oplossingen voor?

“Je kunt videobellen of als bedrijf een kandidaat een digitale opdracht geven om te zien wat iemand kan. Maar ideaal is het niet. Als het kan zou ik sollicitaties vooruitschuiven.”

Wat zou u thuiswerkenden vooral willen meegeven?

“Kop op! Er is licht aan het einde van de tunnel. Hou structuur in je dag. Blijf onderscheid maken tussen dag en nacht en tussen werkdagen en weekend. Overdrijf niet in het productief willen zijn. Wees lief voor jezelf en voor je huisgenoten.”

Lees ook:

‘Flexibel’ en ‘proactief’? Als sollicitant ben je met deze termen niet origineel meer

Werkgevers en werkzoekers ­gebruiken vaak dezelfde termen als ze zichzelf aanprijzen. In vacatures en sollicitatiebrieven duiken regelmatig dezelfde, ­afgekloven termen op.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden