Kort nieuws

Testgegevens 700.000 Fransen op straat

De coronatestresultaten van ruim 700.000 Fransen zijn op straat komen te liggen. Oorzaak was een lek op de site van Francetest, het systeem dat de resultaten van de coronatesten in Frankrijk doorstuurt naar de overheid. Ook persoonlijke gegevens werden openbaar, meldt nieuwswebsite Mediapart. Namen, geboortedata, adressen, telefoonnummers, burgerservicenummers en e-mailadressen waren in te zien dankzij een wachtwoord dat terug te vinden was in een document dat op de site stond van Francetest.

Californiërs op de vlucht voor bosbranden

Duizenden inwoners van South Lake Tahoe, in het noorden van de Amerikaanse staat Californië, hebben gisteren hun huizen moeten verlaten wegens een grote bosbrand die het stadje van 22.000 inwoners bedreigt. De zogeheten Caldor-brand woedt sinds 14 augustus en heeft al honderden gebouwen en meer dan 700 vierkante kilometer land in de as gelegd. In Californië, dat geplaagd wordt door droogte, woeden op het moment meerdere bosbranden. De grootste, de Dixie-brand, heeft al bijna 3000 vierkante kilometer land afgebrand.

Paus Franciscus gaat naar Cyprus

Paus Franciscus zal in december het eiland Cyprus bezoeken, zo maakte een Cypriotische functionaris gisteren ­bekend. Franciscus zal met dit bezoek de tweede paus zijn die het eiland in de Middellandse Zee aandoet. Zijn voorganger Paus Benedictus XVI was de eerste, hij reisde in 2010 naar Cyprus. Het bezoek van Franciscus stond eigenlijk al eerder op de rol, maar de coronapandemie gooide roet in het eten en de plannen werden uitgesteld. Cyprus heeft een kleine katholieke gemeenschap van ongeveer een paar duizend mensen.

Huizen weken zonder stroom door Ida

Honderdduizenden Amerikanen die in het gebied wonen dat getroffen is door orkaan Ida zitten mogelijk nog weken zonder stroom. Volgens energiemaatschappij Entergy zal alleen al het in kaart brengen van de schade aan het netwerk dagen duren. Door geblokkeerde wegen en het aanhoudende slechte weer zijn met name landelijke gebieden moeilijk te bereiken. Voor zover bekend zijn twee mensen omgekomen door de storm.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden