Kort nieuws

200 uur taakstraf voor fatale aanvaring speedboot

De 35-jarige Bastiaan F. uit Koudekerke is veroordeeld tot 200 uur taakstraf voor het fatale bootongeluk dat hij in juli 2019 veroorzaakte bij het Zeeuwse Zoutelande, én voor het varen onder invloed van alcohol. F. voer met zijn speedboot tegen een opblaasbootje op, waarin een vijftienjarig meisje uit het Limburgse Neer zat, samen met haar stiefbroer. De jongen zag de speedboot met hoge snelheid op hen afkomen en kon tijdig uit het rubberbootje springen. Het meisje raakte door de aanvaring ernstig gewond aan haar hoofd en overleed.

A2 even dicht voor oefening met noodwaterkering

De snelweg A2 (Den Bosch - Utrecht) gaat in de nacht van 10 op 11 september dicht voor een hoogwateroefening bij de Diefdijk ter hoogte van Everdingen. Als er bij extreem hoogwater een dijk langs de grote rivieren in de Betuwe zou breken, wordt over de snelweg een noodkering van betonnen balken gebouwd om te voorkomen dat de Randstad overstroomt. Een karwei van vier uur. Het waterschap oefent de procedure elke zomer. De snelweg gaat de ene keer in de noordelijke richting en het andere jaar in zuidelijke richting dicht.

Honderd degoes uit woning in het Gooi gehaald

Medewerkers van stichting AAP hebben uit een woning in het Gooi meer dan 120 degoes gehaald. Een degoe is een knaagdier dat nauw verwant is aan een cavia, maar niet geschikt is als huisdier. De eigenaren van de degoes wilden een paartje van deze dieren hebben, maar omdat ze de mannetjes en vrouwtjes bij elkaar lieten zitten, werden dat in een paar jaar meer dan honderd dieren. In de woning zaten de dieren in een kooi en zeven glazen bakken. De knaagdieren kregen te zoet en te vet voer en kampten met allerlei stoornissen.

Correctie

In het artikel gisteren over de Gouden Kalveren staat dat Martin Koolhoven op het filmfestival van Venetië een Gouden Leeuw won met zijn western Brimstone. Dat klopt niet, de film werd in Venetië alleen vertoond.

In de tv-column gisteren is de naam van de burgemeester van Valkenburg verkeerd gespeld. Hij heet Daan Prevoo.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden