Kort nieuws

Redactie Trouw

Kolencentrales Duitsland mogelijk ook eerder dicht

Energieconcern RWE sluit niet uit dat de nieuwe Duitse regering met plannen komt eerder met kolencentrales voor energieproductie te stoppen, bleek in een toelichting op de halfjaarcijfers. De grootste economie van Europa wil tegen 2030 de uitstoot van broeikasgassen met 65 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 1990. Daardoor zal RWE tegen 2022 van zo’n 3000 werknemers in verschillende landen afscheid moeten nemen.

Centrale Bank Turkije weerstaat druk van Erdogan

De Turkse centrale bank heeft voor de vijfde maand op rij niet gemorreld aan de rentetarieven. Door de oplopende inflatie zagen beleidsmakers weinig ruimte voor een verlaging van de leenkosten, waar president Recep Tayyip Erdogan wel continu op aandringt. Het belangrijkste Turkse rentetarief bleef staan op 19 procent. De reële rente in Turkije, dus de rente verminderd met het inflatiepercentage, kwam in juli uit op bijna nul. De inflatie in juli steeg naar 18,95 procent.

T-Mobile haalt meer mobiele klanten binnen

T-Mobile Nederland heeft in het tweede kwartaal veel nieuwe klanten binnengehaald. Het gaat met 70.000 nieuwe mobiele abonnementen om de grootste groei in anderhalf jaar. Dat is volgens topman Søren Abildgaard deels te danken aan de heropening van winkels na de coronamaatregelen. Inmiddels nemen bijna 6,9 miljoen mensen mobiele telefonie af bij T-Mobile en verwante merken. Het concern heeft ongeveer een derde van de markt in handen.

Achmea ziet meer kosten door extreem weer

Verzekeraar Achmea ziet dat er steeds meer schade komt door extreem weer, zoals de recente overstromingen. Dat stipte topvrouw Bianca Tetteroo aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers. In de eerste jaarhelft maakte Achmea al flink kosten vanwege winterstorm Darcy. Daartegenover stond een groei van het aantal klanten en minder schades bij de autoverzekeringen nu er minder kilometers gemaakt worden. Onder de streep noteerde Achmea een winst van 306 miljoen euro.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden