Kort nieuws

Renovatie opnieuw duurder dan gedacht

De renovatie van het Binnenhof valt opnieuw veel duurder uit. De nieuwste raming gaat uit van 718,9 miljoen euro, schrijft demissionair staatssecretaris Raymond Knops van binnenlandse zaken aan de Tweede Kamer. Dat is meer dan 50 procent duurder dan de oorspronkelijke schatting van 475 miljoen euro. Die raming werd vorig jaar al bijgesteld naar 562 miljoen. De nieuwe tegenvaller komt door veiligheidsmaatregelen die niet eerder voorzien waren, stelt Knops. Zo blijkt een extra bedrag van 127 miljoen euro nodig voor beveiliging. Ook moet zo’n 14 miljoen extra worden uitgetrokken voor duurzaamheidsplannen.

Aboutaleb op herdenking: maak stap naar toekomst

“Hou het verleden levend, maar blijf daar niet in steken en maak een stap naar de toekomst”, zei de Ahmed Aboutaleb gisteren tijdens de herdenking van de massamoord in Srebrenica, 26 jaar geleden. De burgemeester van Rotterdam, die in 1992 deel uitmaakte van een delegatie die de komst van zo’n 3000 Bosniërs naar Nederland voorbereidde, meldde Rotterdam graag meebetaalt aan een mooi monument voor Srebrenica in Den Haag. Ook bij Srebrenica werden de slachtoffers herdacht. De overblijfselen van negentien slachtoffers van de genocide, onder wie twee tieners, werden daar ceremonieel begraven.

ID&T spant kort geding aan tegen de overheid

Festivalorganisator ID&T spant een kort geding aan tegen de overheid vanwege de aangescherpte coronaregels. Demissionair premier Mark Rutte maakte vrijdag onder meer bekend dat meerdaagse evenementen voorlopig niet door kunnen gaan vanwege de pandemie. Het bedrijf achter feesten als Mysteryland, Welcome to the Future en Milkshake is het daarmee oneens en noemt de maatregelen disproportioneel. De festivalorganisator wijst naar Fieldlab Evenementen. Uit onderzoek van die organisatie bleek eerder dat evenementen veilig kunnen worden georganiseerd zolang aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Correctie

In de tv-rubriek van afgelopen zaterdag over het programma De beloften stond ten onrechte dat Jacqueline Goormachtigh olympisch kampioene discuswerpen was. Goormachtigh deed wel mee aan de Olympische Spelen in 1996 in Atlanta, maar won geen medaille

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden