Kort nieuws

Veel meldingen wateroverlast in noorden en westen

Bij de meldkamer van de hulpdiensten in Friesland zijn gisteren veel meldingen van wateroverlast binnengekomen. Dat kwam door hevige regenval. Ook in Zuid-Holland was er overlast door zware regenbuien. Vooral vanuit het Friese Woudsend twitterden mensen foto’s en filmpjes van hoosbuien en ondergelopen straten en campingterreinen. Volgens Weer.nl is er daar minstens 100 millimeter regen gevallen. In Zuid-Holland kwamen meldingen binnen uit onder meer Den Haag. Het KNMI had gisterochtend code geel afgegeven voor Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen omdat daar plaatselijk erg veel regen kon vallen.

Politie druk met steekpartijen door het hele land

De politie heeft het in de nacht van zaterdag op zondag druk gehad met steekincidenten door het hele land. De meeste mensen die gewond raakten, moesten naar het ziekenhuis. In Den Haag raakte iemand gewond bij een ruzie. Twee mensen zijn opgepakt. Meerdere mensen kregen ruzie in de binnenstad van Venlo. Twee mannen (32 en 35 jaar) liepen verwondingen op. De 32-jarige ligt nog in het ziekenhuis. Ook in Oosterhout raakte een man gewond die zou zijn gestoken. In Julianadorp werd op een fietspad een ernstig gewonde jongeman (18) gevonden. Een 16-jarige verdachte is opgepakt.

Veluwe geeft 700 bosjes heide weg

Een kleine zevenhonderd bossen heide zijn dit weekend afgeknipt door bezoekers aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park had tweehonderd van de tweeduizend hectare in het natuurgebied aangewezen om heide af te knippen. De hei staat door de typisch Hollandse zomer in volle bloei, aldus boswachter Henk Ruseler van de Hoge Veluwe. Volgens hem vinden bezoekers het leuk om betrokken te worden bij het beheer van de heide. Hei heeft namelijk begrazing, afbranden of snoeien nodig. Op velden waar voor de coronatijd bossen hei zijn geknipt komt nu weer jonge heide op.

RIVM: weekgemiddelde stijgt opnieuw

Het RIVM heeft afgelopen etmaal 2499 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er nagenoeg evenveel als zaterdag, toen 2453 nieuwe gevallen werden gemeld. Het weekgemiddelde is opnieuw gestegen. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2429 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd. Vorige week zondag was dat aantal nog gemiddeld 2304 gevallen per dag. Het RIVM meldde gisteren zes coronasterfgevallen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden