Politiebonus

Korpschef politie woedend over teksten jongerenafdeling BIJ1

Hoofdcommissaris van de politie Frank Paauw Beeld ANP
Hoofdcommissaris van de politie Frank PaauwBeeld ANP

Hoofdcommissaris Frank Paauw van de Amsterdamse politie is woedend over de 'opruiende' teksten van Radicaal, een jongerenorganisatie die verbonden is aan de politieke partij BIJ1.

Redactie

De jongerenafdeling heeft zich op social media negatief uitgelaten over het werk van de politie en de bonus van 300 euro die agenten voor hun werk in coronatijd krijgen.

"De onterechte en kwetsende manier waarop politiemensen worden weggezet is een grove belediging en volledig misplaatst. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar het is spijtig te moeten constateren dat op basis van vooroordelen en generalisaties politiek bedreven wordt. Juist van politieke partijen mag je in deze moeilijke tijden verwachten dat ze nadenken over hoe te verbinden in plaats van te polariseren. Ik vertrouw er volledig op dat mijn mensen ondanks de beledigende teksten professioneel blijven en het werk er niet door laten beïnvloeden", aldus Paauw.

Ook politiebond boos

De Nederlandse politievakbond ACP gaat aan het Openbaar Ministerie vragen of er iets te doen is tegen de actie van Radicaal. "Dit is buiten iedere proportie", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp. "We gaan daarom kijken wat we ermee kunnen. Het leeft enorm onder agenten op social media. Ze zijn heel boos, daarom moet dit worden aangepakt.”

Ook de Nederlandse Politiebond is niet te spreken over de teksten. "Wat een stelletje droeftoeters. Schandalig en ziek. Mag hopen dat ze hier afstand van nemen", schrijft afdelingsvoorzitter van de Nederlandse Politiebond Koen Simmers op Twitter.

Radicaal deelt op social media onder meer teksten als: "Politiemensen krijgen €300 bonus. Even extra cashen om je medemens te onderdrukken. Voor dit racistische machts(misbruik)instituut geen punt!"

De jongerenorganisatie heeft nog niet gereageerd op de ophef over de teksten.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden