Prijs

Koopmans en Gommers ontvangen Machiavelliprijs

 Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (L), en Marion Koopmans, hoogleraar virologie, ontvangen de Machiavelliprijs. Zij kregen de prijs volgens Stichting Machiavelli vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek. ANP SEM VAN DER WAL Beeld ANP
Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (L), en Marion Koopmans, hoogleraar virologie, ontvangen de Machiavelliprijs. Zij kregen de prijs volgens Stichting Machiavelli vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek. ANP SEM VAN DER WALBeeld ANP

Hoogleraar virologie Marion Koopmans en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers hebben maandag in Den Haag de Machiavelliprijs voor communicatie gekregen.

Redactie Trouw

De laureaten ontvingen de prijs vanwege “hun niet-aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek”, zei de jury eerder al. “Enthousiast en onvermoeibaar weten zij keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal”, aldus het college.

Voorzitter Marja Wagenaar van de Machiavellistichting noemde de prijswinnaars maandag een “houvast voor veel mensen die door de bomen het bos niet meer zien” en kenschetste ze als “open, eerlijk en hartverwarmend”. Ze noemde Koopmans ook “onbevreesd”’, wegens haar houding ondanks de “minder plezierige reacties en dat is een understatement”.

Koopmans was stil van de prijs, zei ze. Gommers vond het een “ongelofelijke eer, het voelt echt goed”.

Het is de 32ste keer dat de prijs is uitgereikt. Vorig jaar won journalistiek collectief Bellingcat de onderscheiding.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden