LiveblogKoningsdag

Koning: Koningsdag om nooit te vergeten en nooit te herhalen

Koning Willem-Alexander begint de viering van zijn verjaardag achter het stuur van een ruim 55 jaar oude DAF Kini met open dak. Zijn dochter, prinses Amalia, zit naast hem. Deze auto is door DAF bij de geboorte van de koning in 1967 cadeau gegeven aan de koninklijke familie.  Beeld ANP
Koning Willem-Alexander begint de viering van zijn verjaardag achter het stuur van een ruim 55 jaar oude DAF Kini met open dak. Zijn dochter, prinses Amalia, zit naast hem. Deze auto is door DAF bij de geboorte van de koning in 1967 cadeau gegeven aan de koninklijke familie.Beeld ANP

Welkom in het Koningsdag liveblog. Hier houden we u op de hoogte van de gebeurtenissen rond Koningsdag 2021.

- Hoe viert u Koningsdag? Stuur uw reactie onder vermelding van naam en woonplaats naar lezersoproep@trouw.nl. Een selectie van de reacties plaatsen we in dit artikel.
- Om 10.30 begon het programma met de koninklijke familie in Eindhoven met een quiz, talkshow en optredens.
- Bakkers deden vandaag uitstekende zaken met hun oranje tompouces, met vaak lange rijen klanten voor de deuren. Amstelveense senioren in verzorg- en verpleeghuizen kregen er zelfs eentje gratis.
- Verslaggevers Stefan Keukenkamp en Floris Akkerman gingen op reportage in Zwolle en Amsterdam. Koningshuisredacteur Eric Brassem zat, op uitdrukkelijk verzoek van de Eindhovense burgemeester John Jorritsma, met de tompouce op schoot voor de tv. Hij deed verslag van wat hij zag.
- De koning noemde het een dag om nooit te vergeten en nooit te herhalen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden