Tegel

Journalistieke prijs Tegel voor journalisten NOS en NRC

null Beeld
ANP

Ben Meindertsma en Lex Runderkamp van de NOS en Kees Versteegh en Jannie Schipper van NRC hebben in de categorie nieuws De Tegel gewonnen. Dat is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandse journalistiek. De uitreiking was dit keer niet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag maar vanwege de maatregelen rond het coronavirus online.

De vier journalisten krijgen de prijs voor hun onthulling dat bij een Nederlandse luchtaanval op een bommenfabriek van IS in Hawija in Irak zeker zeventig burgerdoden vielen. "Het onderzoek is zeer zorgvuldig gedaan en heeft grote maatschappelijke relevantie. Hun vasthoudendheid is absoluut te roemen", aldus de jury.

Vorige week werd al duidelijk dat De Tegel in de categorie onderzoek ging naar Pieter Klein (RTL Nieuws) en Jan Kleinnijenhuis (Trouw) voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire rond de kinderopvang.

In de categorie achtergrond ging De Tegel naar de NRC-redacteuren Clara van der Wiel en Hugo Logtenberg voor hun verhaal over een angstcultuur op de universiteit. Er worden ook Tegels uitgereikt voor de beste verslaggeving, het beste interview en het beste regionale en lokale nieuws.

Lees ook:

Opnieuw een journalistieke prijs voor Trouw en RTL voor onderzoek naar de toeslagenaffaire

Voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire rond de kinderopvang hebben Pieter Klein (RTL Nieuws) en Jan Kleinnijenhuis (Trouw) opnieuw een prijs gekregen. De twee zijn winnaars geworden van de journalistieke prijs de Tegel in de categorie onderzoek.

Onderzoeksjournalist Jan Kleinnijenhuis is nog lang niet klaar met de Belastingdienst

Anderhalf jaar lang werkte onderzoeksjournalist Jan Kleinnijenhuis bijna dag en nacht aan de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. Het leverde hem de titel Journalist van het Jaar 2019 op. Nog altijd krijgt hij wekelijks schrijnende e-mails van gedupeerden. ‘Hun leed is haast niet te bevatten.’

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden