Communicatieprijs

Johan Remkes wint Machiavelliprijs 2022

Johan Remkes in Nieuwspoort, in oktober 2022, voor de presentatie van zijn bevindingen over de stikstofgesprekken tussen kabinet en maatschappelijke organisaties, waaronder die van boeren. Beeld Phil Nijhuis, ANP
Johan Remkes in Nieuwspoort, in oktober 2022, voor de presentatie van zijn bevindingen over de stikstofgesprekken tussen kabinet en maatschappelijke organisaties, waaronder die van boeren.Beeld Phil Nijhuis, ANP

Johan Remkes ontvangt woensdag de Machiavelliprijs 2022 voor zijn aanpak van de stikstofcrisis in 2022. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een ‘opmerkelijke prestatie’ op het gebied van publieke communicatie heeft geleverd.

ANP

Het juryrapport van de Stichting Machiavelli luidt: “Met een scherpe blik op de inhoud en tegelijk een warm gevoel voor het aanwezige sentiment weet hij mensen te binden en in beweging te brengen. De Remkes-factor, die gaat over communicatie. Johan Remkes verbindt partijen en weet een vastgelopen dialoog weer op gang te brengen. Met oog voor de verschillen tussen de denkkaders in politiek Den Haag en de dagelijkse praktijk van de boeren.”

Marja Wagenaar, voorzitter van Stichting Machiavelli, overhandigt de prijs woensdagmiddag aan Remkes in het Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. Eerdere winnaars zijn onder anderen weerman Gerrit Hiemstra, viroloog Marion Koopmans en intensivist Diederik Gommers en voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Lees ook:

Kabinet maakt berucht stikstofrekenmodel nóg belangrijker

Het kabinet kijkt bij de aanpak van de stikstofcrisis niet meer naar de uitstoot, maar alleen nog naar waar de uitgestoten stikstof weer neerslaat. Die keuze heeft keerzijdes voor boeren én de natuur.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden