Motorclub

Hof stelt ontbinding van motorclub Hells Angels uit

null Beeld
ANP

De Hells Angels hoeven nog niet te worden ontbonden. Het gerechtshof in Arnhem stelt dat de motorclub het hoger beroep mag afwachten.

De rechtbank in Utrecht besliste vorig jaar dat de Hells Angels worden verboden en moeten worden ontbonden, ongeacht het hoger beroep. Het hof in Arnhem stelt echter dat de uitvoering van die beslissing wordt uitgesteld zolang er nog geen vonnis is in hoger beroep.

Volgens het hof is de ontbinding van de motorclub niet terug te draaien als in hoger beroep een ander vonnis valt dan bij de rechtbank. Het vermogen van de vereniging zou bijvoorbeeld worden vereffend, wat onherroepelijk is.

Ook voor de leden van de Hells Angels heeft het vonnis van de rechtbank al gevolgen. Sommigen zijn ontslagen of op non-actief gezet omdat ze lid waren van een organisatie die volgens de rechtbank geweld faciliteerde en verheerlijkte.

Het gerechtshof benadrukt dat het uitstel van de ontbinding geen consequenties heeft voor het uiteindelijke vonnis. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep is op 26 mei.

Lees ook:

OM eist verbod op alle Hells Angels-activiteiten, maar wat lost dat op?

Niemand zal verwachten dat alle Hells Angels in brave burgers zullen veranderen als het lukt om hun motorclub te verbieden.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden