Testbeeld

Het bloemencorso van Zundert is straks wereldwijd op Samsung-tv’s te zien

Praalwagens tijdens de Bloemencorso van Zundert van 2017. Met 20 praalwagens is dit het grootste bloemencorso ter wereld.  Beeld ANP
Praalwagens tijdens de Bloemencorso van Zundert van 2017. Met 20 praalwagens is dit het grootste bloemencorso ter wereld.Beeld ANP

Wat hebben Samsung en het bloemencorso in Zundert met elkaar te maken? Een liefde voor felle kleuren, zo blijkt. Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf denkt dat een paar mooie beelden van het Brabantse bloemencorso misschien wel kunnen helpen om wereldwijd meer tv’s te verkopen.

Samsung stuurt een hele videoploeg naar het bloemencorso in Zundert op 1 en 2 september. De video zal te zien zijn als testbeeld op tv-schermen van Samsung in elektronicawinkels over de hele wereld. “Ze zeggen dat de kleuren van de bloemen de kwaliteit van een scherm moeten laten zien”, zegt een overdonderde Ad Boemaars van het bloemencorso.

Een paar weken geleden kreeg Boemaars plotseling een telefoontje. “Ik werd gebeld door een videobedrijf uit Australië die de klus gaat uitvoeren. Ik dacht eerst dat het een grap was”, zegt hij. Maar het bedrijf is bloedserieus. “Vorige week kwamen ze met vier man naar Zundert om locaties te bezichtigen. We krijgen deze week een lijst met plekken waar ze willen filmen. Ze kiezen één wagen uit om detailbeelden van te maken. Ook willen ze graag filmen vanaf een aantal balkons in Zundert. We kijken nu of de mensen die daar wonen de filmploeg willen ontvangen”, zegt Boemaars.

Lachend laat hij weten dat dat nog niet alles is. “Ze schijnen ook een Koreaanse vlogger mee te nemen, die heeft blijkbaar miljoenen volgers.” Wie het is, weet hij niet, maar Boemaars heeft er zin in. “We kunnen onze kunstwerken straks aan een groot publiek laten zien. Nu komen er al Amerikanen en Japanners en het oubollige imago is er gelukkig ook wel een beetje vanaf.” Wat hij gaat doen als de video af is? “Dan ga ik zeker even naar Media Markt om ons corso in hd te bekijken.”

Lees ook:

De bloemenbouwers van Zundert

Tientallen jongeren uit Zundert werkten in 2015 aan een bloementableau met een zelfportret van Vincent van Gogh, die in Zunder geboren werd. Na het corso is het voorbij.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden