null

Actie

Geen files op snelwegen door boerenprotest

Redactie

Het boerenprotest lijkt woensdagochtend vooralsnog niet voor problemen te zorgen op de snelwegen. Volgens Rijkswaterstaat is het net zo rustig als gebruikelijk op de woensdagochtend. Rijkswaterstaat heeft volgens een woordvoerder nog geen tractoren op de snelweg gezien. "We vermoeden dat ze via het onderliggende wegennet op weg zijn naar Den Haag", aldus de woordvoerder.

Aan het einde van de A12 richting Den Haag, op de Utrechtsebaan, staat zoals gebruikelijk wel wat file. De vertraging bedraagt er volgens een woordvoerder van de ANWB rond 07.30 uur ongeveer tien minuten. Dat komt doordat tractoren langs de Benoordenhoutseweg in Den Haag moeten worden geparkeerd, wat ervoor zorgt dat het verkeer erachter, op de Utrechtsebaan, zich ophoopt, aldus de ANWB.

Ongeveer veertig boeren staan woensdagmorgen vroeg al met hun voertuigen in de buurt van het Malieveld in Den Haag waar later op de dag actie wordt gevoerd tegen het stikstofbeleid. John van Laarhoven uit Diessen Noord-Brabant is met een groepje van circa tien provinciegenoten al rond middernacht in Den Haag gearriveerd.

“We zijn zo vroeg gekomen, omdat we tijdens de actie vooraan willen staan”, aldus Van Laarhoven. “Met een aggregaat en muziek zijn we de nacht goed doorgekomen.”

De demonstratie is bij park Koekamp, tegenover station Den Haag Centraal. Boeren kunnen hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld. Van daaruit kunnen ze naar Koekamp lopen.

Lees ook:

Radicale boeren ‘gijzelen’ het ­stikstofdebat

De onderhandelingen over stikstofmaatregelen verlopen uitermate stroef. Een week van protesten en alternatieve cijfers zal het overleg waarschijnlijk niet vlot trekken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden