Beddentekort

Geen bedden in opvang Ter Apel voor ruim 120 asielzoekers

Vluchtelingen komen aan bij het azc. Beeld Kees van de Veen
Vluchtelingen komen aan bij het azc.Beeld Kees van de Veen
Redactie Trouw

Voor ruim 120 asielzoekers in het opvangcentrum in Ter Apel is maandagavond geen bed beschikbaar. “Ze moeten de nacht doorbrengen in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Daar moeten ze vannacht helaas op een stoel slapen”, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Naast de reguliere instroom van asielzoekers is het maandag in Ter Apel extra druk omdat de noodopvang in Breda en Nijmegen is gesloten. “Dit zorgde voor een extra toeloop van tweehonderd mensen”, zegt de woordvoerder.

Ter Apel worstelt al tijden met grote drukte. Hierdoor moet het COA vaak op het laatste moment nog extra slaapplekken vinden en slapen asielzoekers soms op stoelen. In Ter Apel is plek voor 2000 mensen. Om Ter Apel te ontlasten moeten de 25 veiligheidsregio’s in Nederland vanaf midden deze week 150 opvangplekken per regio realiseren.

Lees ook:

Inwoners en asielzoekers van Ter Apel voelen zich in de steek gelaten. ‘Dringt het door dat het crisis is?’

Ter Apel en asielzoekers zijn meer dan 25 jaar met elkaar verweven. Maar in de Groningse gemeente lopen de gemoederen op nu het al maanden crisis is in het bekende asielzoekerscentrum. Is er zicht op een oplossing?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden