Jaarwisseling

Fracties Den Haag somber over doorgaan vreugdevuren

 Arjen Dubbelaar van Groep de Mos tijdens een vergadering in de Haagse gemeenteraad over de vreugdevuren. Bij de afgelopen jaarwisseling ontstond een vonkenregen die veel schade aanrichtte.  Beeld ANP
Arjen Dubbelaar van Groep de Mos tijdens een vergadering in de Haagse gemeenteraad over de vreugdevuren. Bij de afgelopen jaarwisseling ontstond een vonkenregen die veel schade aanrichtte.Beeld ANP

Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad denkt niet dat het haalbaar is de komende jaarwisseling vreugdevuren toe te staan in Duindorp en Scheveningen.

Redactie

In de raadsvergadering donderdag stelden onder meer D66, GroenLinks, CDA, NIDA, Partij voor de Dieren en de Haagse Stadspartij dat het vooral uit veiligheidsoverwegingen niet verantwoord is toestemming te geven voor de vreugdevuren.

De VVD sprak zich niet duidelijk uit, maar zei wel dat erg moeilijk gaat worden voor de organisatoren van de vreugdevuren om nog op tijd aan alle eisen voor toestemming te voldoen. Het college van B en W neemt begin volgende week een besluit over het geven van de cruciale evenementenvergunning voor de vreugdevuren.
Waarnemend burgemeester Johan Remkes had dinsdag gemeld dat de vreugdevuren hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. De organisatoren hadden geen aansprakelijkheidsverzekering kunnen afsluiten. En brandweer en politie hadden onder meer een negatief advies gegeven over de maatregelen van de organisatoren voor de veiligheid van de bezoekers.

Raadslid Arjen Dubbelaar van Hart voor Den Haag/Groep de Mos vroeg het gemeentebestuur de bouwers van de vreugdevuren meer tijd te geven voor de inspanningen die nodig zijn om een evenementenvergunning te kunnen krijgen. Hij zei dat de gemeente daarbij zou kunnen helpen.

Sebastian Kruis van de PVV sprak woorden van gelijke strekking. "Help de organisatoren om het evenement toch nog rond te krijgen. Als brandweer en politie alsnog een positief advies geven, willen we het evenement graag laten doorgaan."

Lees ook:

Vreugdevuren nog maar tien meter hoog? ‘Dan breekt de pleuris uit’

Den Haag legt op de vreugdevuren op het strand aan banden. Een klap in het gezicht van veel Duindorpers.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden