Seksueel wangedrag

Eerste aangifte tegen The Voice-regisseur vanwege aanranding

null Beeld AH
Beeld AH

Een oud-deelnemer van The Voice of Holland heeft vrijdag aangifte van aanranding gedaan tegen de regisseur van het RTL-programma. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving hierover van het AD.

ANP

Het is de eerste aangifte tegen de regisseur in de zaak rond vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice.

In de uitzending van het onlineprogramma BOOS die vorige week donderdag online kwam, werd duidelijk dat de afgelopen maanden zo’n vijftien mensen zich hadden gemeld met klachten over de regisseur. De man zou geregeld ongepaste opmerkingen van seksuele aard hebben gemaakt tegen kandidates van de talentenjacht. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. De aangifte van vrijdag is niet gedaan door een van de vrouwen uit de uitzending van BOOS, bevestigt Diekstra.

In de uitzending van BOOS reageerde de regisseur schriftelijk via zijn advocaat zich niet te herkennen in de beschuldigingen en deze “ten stelligste” te ontkennen. Eerder deze week vertelde de regisseur in een interview met het AD “dat hij nooit iets verkeerd gedaan heeft”. De man stelt dat hij “amicaal” is, “maar dat dat nooit een probleem was”.

Lees ook:

Is aangifte doen altijd het beste voor slachtoffers van seksueel wangedrag?

Slachtoffers van zedendelicten, zoals bij The Voice of Holland, proberen vooral hun leven weer terug te krijgen.

Laat het schandaal rond The Voice zien dat de seksuele vrijheid te ver is doorgeslagen?

Hoe kon het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice zo lang onopgemerkt blijven? En kan dat iets te maken hebben met de seksuele moraal?

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden