Zwijndrecht

Dode en zwaargewonde bij schietpartij Zwijndrecht

Hulpdiensten sluiten de plaats delict af. Op een parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht is op twee personen geschoten. Beeld ANP
Hulpdiensten sluiten de plaats delict af. Op een parkeerplaats van een winkelcentrum in Zwijndrecht is op twee personen geschoten.Beeld ANP

Op een parkeerplaats van winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland in Zwijndrecht zijn twee vrouwen neergeschoten. Het gaat om een moeder (66) en haar dochter (38). De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Redactie Trouw

Er is sprake van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt. “Er is vanmiddag met behoorlijk wat eenheden naar hem gezocht en er wordt nog steeds naar hem gezocht”, zegt een woordvoerder van de politie over de dader.

De politie heeft onder meer gepost op de uitvalswegen rondom het winkelcentrum. Verder is de politie op zoek naar zoveel mogelijk informatie die kan leiden tot de aanhouding van de man. De slachtoffers en de dader kenden elkaar, aldus de politie, maar een woordvoerder kan verder niets zeggen over hun relatie.

De schietpartij was op de parkeerplaats, die inmiddels is afgezet door de politie. In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of dat ook het geval was op de parkeerplaats, is nog niet duidelijk.

Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij. Vlak nadat die had plaatsgevonden, verzamelden zich tientallen omstanders bij de parkeerplaats.

‘Grote impact’

Burgemeester van Zwijndrecht Hein van der Loo laat weten dat het schietincident een grote impact heeft gemaakt op de bezoekers die daar waren. “Een dodelijk schietincident, op klaarlichte dag, een drukke zaterdagmiddag bij winkelcentrum Walburg met veel winkelend publiek. Nogal wat mensen zijn als omstander getuige geweest van het incident”, aldus de burgemeester.

Mensen die getuige zijn geweest kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp, dat ook ter plaatse kwam bij het winkelcentrum.

De burgemeester zegt verder dat mensen in de Zuid-Hollandse plaats “ongelooflijk geschrokken” zijn door de gebeurtenis. “Mijn gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers en hun familie”, zegt Van der Loo.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden