Social influencing

Diederik Gommers: van gewoon ic-arts tot Instagramhit

Diederik Gommers doet het goed op Instagram. De ic-arts heeft in twee dagen 100.000 volgers behaald. Vrijdag bedankte hij zijn volgers al voor alle aandacht. Beeld Diederik Gommers
Diederik Gommers doet het goed op Instagram. De ic-arts heeft in twee dagen 100.000 volgers behaald. Vrijdag bedankte hij zijn volgers al voor alle aandacht.Beeld Diederik Gommers
Esther Lammers

Ic-arts Diederik Gommers mag zichzelf sinds een paar dagen de nieuwste hit op het socialmediaplatform Instagram noemen. Vier dagen geleden besloot hij zich hier aan te melden, en maandag – na slechts vier berichten – had hij al 218.000 volgers.

In zijn eerste bericht meldde Gommers dat “een Instagrampagina niet bepaald op mijn to-dolist” stond. “Maar ik merk dat het een mooi platform is om bepaalde zaken te delen en bespreken.” En hij plaatste een foto van zichzelf bij de kapper, met een mondkapje op. “Om er wat jonger uit te zien maandag bij ‘Jinek’”, grapte hij. En passant meldde hij ook dat een medisch mondkapje zeker helpt tegen het coronavirus, en een niet-medisch mondkapje mogelijk helpt. “Als de anderhalve meter afstand niet haalbaar is, zoals in winkels, dan mág je een mondmasker op doen!”

Dat de Erasmus-arts een hitje op Instagram is, heeft hij mede te danken aan Famke Louise; u weet wel, de kritische dame met een miljoen volgers die een paar weken geleden meedeed aan de actie #ikdoenietmeermee en #freethepeople. Gommers ging met de influencer bij Jinek in gesprek en zette haar – op een soort vaderlijke manier – aan het denken. Vorige week was zij bij hem op de intensive care om uitleg te krijgen hoe ernstig de situatie van een covid-patiënt kan zijn.

Ze hebben elkaar gevonden in een campagne om jongeren meer uitleg te geven over het coronavirus. Gommers kan met zijn Instagramaccount de vragen beantwoorden, desnoods met een foto of een filmpje. En Famke Louise kan ervoor zorgen dat haar jonge volgers deze informatie ook te zien krijgen.

Lees ook:

De vragen van influencers over corona verdienen antwoord

Het was een verrassende protestactie van het groepje influencers maandagavond op social media. Met de hashtag #ikdoenietmeermee riepen ze in filmpjes hun volgers op zich niet meer aan de coronamaatregelen te houden. Als toelichting zeiden ze dat ‘we’ alleen samen de overheid onder controle kunnen krijgen en #freethepeople.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden