Goede voornemens

Deze YouTuber gaat in een week de hele Bijbel live voorlezen

Beeld Reyer Boxem

Hij had zich bij een vorige jaarwisseling al eens voorgenomen in het nieuwe jaar de Bijbel helemaal uit te lezen. Maar eind januari was daar al de klad ingekomen.

“Het gaat met goede voornemens van christenen net als met die van niet-christenen: het lukt meestal niet ze vol te houden”, zegt de christelijke online-jongerenwerker Jeroen voor ’t Hekke (35), die via YouTube en Instagram jongeren helpt bij het belijden van hun geloof.

Dit jaar pakt hij het anders aan. Hij wil de Bijbel – in de variant van de Jongerenbijbel – wéér uitlezen, maar dan in een week, live op YouTube. Hij begint zondag 5 januari om 18.00 uur, en dan moet hij een week later, zaterdag om 12.00 uur, door deze Bijbel in gewone taal heen zijn.

Luisterbijbel

De Fries heeft uitgerekend dat hij tachtig uur nodig heeft. Op werkdagen leest hij van 8.00 uur tot 24.00 uur – met twee uur pauze. Als Voor ’t Hekkes stem rust nodig heeft, leest hij voor zichzelf. En wordt ook dat hem te zwaar, dan zet hij zichzelf uit en schakelt hij over op de Luisterbijbel van het Nederlands Bijbelgenootschap. “Die Audio-bijbel is een moderne manier van Bijbellezen, dat kan ook op de fiets”, zegt de jongerenwerker, die voor zijn challenge samenwerkt met deze uitgever van Bijbels.

Doel is niet zozeer dat hij zelf wordt verrijkt door wat hij leest, want de jongerenwerker gaat ervan uit dat hij na een paar dagen niet meer goed beseft wat er precies staat. Hij hoopt dat hij aandacht krijgt voor de Bijbel én dat hij die in zes dagen uitheeft. Zijn planning is strak: “Ik heb maar een kwartiertje speling”.

Lees ook:

Nieuwe Jongerenbijbel: een boek voor denkers en doeners

De Jongerenbijbel is populair, er zijn honderdduizend exemplaren van verkocht. Maar ook christelijke jongeren vinden die speciaal voor hen gemaakte versie van de Bijbel, met vragen en uitleg, nog te moeilijk. Daarom komt het Nederlands Bijbelgenootschap met een nieuwe Jongerenbijbel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden