Marengo-proces

Deel proces Ridouan T. achter gesloten deuren

Advocaat Inez Weski arriveert bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol voor een zitting in het grote liquidatieproces Marengo.  Beeld ANP
Advocaat Inez Weski arriveert bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol voor een zitting in het grote liquidatieproces Marengo.Beeld ANP

Inez Weski, de advocaat van Ridouan T. in het liquidatieproces Marengo, wil een aantal verzoeken namens haar cliënt achter gesloten deuren doen. De privacy van T. is daar de reden voor, aldus de raadsvrouw.

Redactie

De rechtbank gaat daarin in mee, werd zojuist bekend.

Het Openbaar Ministerie verzette zich hiertegen, maar moest zijn bezwaren wel achter gesloten deuren toelichten, omdat er anders niet vrijelijk over het verzoek van Weski gedebatteerd kon worden.

Achter gesloten deuren wil zeggen dat behalve de procespartijen - de rechtbank, officieren van justitie, zijn advocaat en de beveiliging - niemand aanwezig mag zijn in de rechtszaal of mag horen waar het over gaat.

Het verzoek van Weski houden verband met het overbrengen van T. van Dubai naar Nederland. Het is onduidelijk welke privacy-aspecten daarmee geraakt zouden worden. De 42-jarige T. werd in december in Dubai gearresteerd, nadat hij jarenlang voortvluchtig was geweest. De arrestatie van T. zou met het nodige geweld gepaard zijn gegaan. Enkele dagen later werd hij met een speciaal transport overgebracht naar Nederland. Sindsdien zit hij in voorarrest in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Justitie beschouwt T. als de onbetwiste hoofdverdachte in Marengo. Hij zou opdracht hebben gegeven voor een reeks liquidaties. In Marengo staan in totaal zeventien verdachten terecht. Vanaf dinsdag vindt er een tussentijdse zittingsronde plaats in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. T. is niet in persoon aanwezig. Hij heeft zich ook op eerdere zittingen dit jaar niet de zittingszaal laten zien.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden