Aanmeldcentrum Ter Apel

Culemborg gaat asielzoekers opvangen in vaccinatielocatie

2022-06-03 15:06:11 TER APEL - Vreemdelingen in het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. ANP SEM VAN DER WAL Beeld ANP
2022-06-03 15:06:11 TER APEL - Vreemdelingen in het opvangcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. ANP SEM VAN DER WALBeeld ANP

Als het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel volgende week en de week erna te vol is, worden de vluchtelingen mogelijk overgebracht naar Culemborg.

ANP

Daar wordt dan een crisisnoodopvang ingericht voor 150 mensen. Die komt in de vaccinatielocatie aan de Bellweg in de Gelderse plaats.

Gelderland-Zuid, waar Culemborg onder valt, is van 15 tot 29 juni aan de beurt om crisisnoodopvang te realiseren.

Momenteel moeten de regio’s Amsterdam-Amstelland, Groningen, Friesland en Zeeland klaarstaan voor crisisnoodopvang. Friesland en Groningen hebben sporthallen in Heerenveen en Leek daarvoor achter de hand, Zeeland heeft de voormalige bibliotheek van Terneuzen beschikbaar. Amsterdam-Amstelland heeft voor zover bekend nog geen locatie. Het is nog niet bekend hoeveel asielzoekers van Ter Apel naar de vier regio’s zijn overgebracht.

Het is nog niet bekend welke drie regio’s met Gelderland-Zuid verantwoordelijk worden voor de crisisnoodopvang. Eind juni en begin juli zijn onder meer Utrecht, Brabant-Noord en Drenthe aan de beurt.

Lees ook:
Ondanks maatregelen blijven asielzoekers op stoelen slapen in Ter Apel

Ook in de nacht van donderdag op vrijdag waren er meer asielzoekers bij het aanmeldcentrum in Ter Apel dan er bedden beschikbaar waren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden