Stagediscriminatie

Coördinator racismebestrijding wil dat opleidingen de stageplekken gaan regelen

null Beeld ANP
Beeld ANP

Solliciteren voor een stageplek werkt discriminatie in de hand. Daarom moeten de onderwijsinstellingen de stageplaats voor hun studenten gaan regelen, vindt de nationaal coördinator tegen discriminatie en racisme.

Joost van Egmond

Studenten die tientallen sollicitatiebrieven moeten sturen, of zelfs in het geheel geen stage kunnen vinden waardoor hun studie vertraging oploopt. Het is een hardnekkig probleem waar Rabin Baldewsingh, die de nieuwe functie van nationaal coördinator tegen discriminatie en racisme (NCDR) bekleedt, nu echt stappen in wil maken. Hij bepleit een veel grotere rol voor de onderwijsinstellingen bij het vinden van een stageplaats.

In het mbo wordt steeds vaker gewerkt met toegewezen stageplaatsen, waarvoor een student dus niet hoeft te solliciteren. Baldewsingh krijgt positieve signalen over deze methode, en dus vindt de NCDR het tijd om verder te gaan en ook naar het hbo te kijken. “Daar gebeurt dit nog nauwelijks”, zegt een woordvoerder, “terwijl we wel horen dat studenten problemen ondervinden.”

Studentenvakbond LSVB kan zich vinden in het idee dat toewijzing studenten kan helpen om bij een werkgever binnen te komen, maar maakt zich tegelijk wel zorgen over hoe het vervolgens op de werkvloer gaat. “De vraag is of je studenten moet willen laten werken op een plek waar ze om wie ze zijn niet zomaar zouden worden aangenomen”, zegt voorzitter Ama Boahene. “De kern van het probleem wordt hiermee niet aangepakt.”

De Vereniging Hogescholen onderstreept dat probleem. “We staan sympathiek tegenover elk initiatief dat stagediscriminatie helpt tegengaan”, zegt de koepelorganisatie van hbo-instellingen. “Maar het werkt alleen als het ook breed draagvlak heeft bij werkgevers. Als bedrijven niet op een inclusieve manier werven, dan blijven bepaalde plekken ontoegankelijk voor studenten.”

Naar een nationaal programma

Stagediscriminatie is een hardnekkig probleem. Uit onderzoek uit 2018 van het Maastrichtse onderzoekscentrum Roa bleek dat bijna 70 procent van de mbo-studenten zonder migratieachtergrond in een keer een stage vond. Voor de studenten met een niet-westerse achtergrond was dat iets minder dan de helft.

Er gaan al langer stemmen op om studenten meer ondersteuning te bieden bij het vinden van een stageplaats. Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) maakte zich hier ook al hard voor. Sommige mbo’s werken zelfs al met toegewezen stages, al is er ook weerstand tegen, omdat studenten zo een oefening in solliciteren missen. Ook kan een systeem van toegewezen stages de keuzevrijheid van studenten om hun eigen stage te kiezen beperken. JOBmbo, de belangenbehartiger van de mbo-studenten, is niet te spreken over het systeem. Een ‘schijnoplossing’, zegt bestuurslid Samia Boukhizzou. “Het ontneemt studenten keuzevrijheid en de discriminatie op de werkvloer los je er niet mee op”. Boukhizzou zou liever zien dat, als bedrijven blijken te discrimineren, er hardere maatregelen worden genomen.

Nationaal coördinator Baldewsingh voert dezer maanden verkennende gesprekken in het land over welke initiatieven tegen discriminatie zich in de praktijk bewijzen. Hij is enthousiast over stageplaatsing. Deze zomer moet die verkenning uitmonden in een nationaal programma tegen discriminatie en racisme. De aanpak van de stageproblematiek zal hier een prominente plaats in krijgen.

Lees ook:

Na zestig sollicitatiebrieven nóg geen stageplek. ‘Het is lastiger binnenkomen, zeker als je afwijkt van de norm’

Studenten met een migratieachtergrond kunnen nog altijd moeilijk een stage vinden. De campagne ‘Stagediscriminatie? Hoeft niet!’, vraagt hier aandacht voor.

Het plaatsen van mbo-stagiairs is geen oplossing tegen stagediscriminatie, vindt de mbo-raad

Stagediscriminatie moet worden aangepakt, vinden ook verenigingen in het mbo. Maar een plan van D66 om scholen verantwoordelijk te maken voor de plaatsing van de studenten, wordt niet bepaald toegejuicht.

Stagediscriminatie is een plaag voor mbo’ers. #kiesmij moet ze helpen

De nieuwe campagne #KiesMij moet een einde maken aan stagediscriminatie in het mbo, al blijkt het probleem behoorlijk hardnekkig.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden