Aangifte

Coach Anouk, T-Mobile en de Lidl stoppen met ‘The Voice’ na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Zangeres Anouk stopt als coach bij The Voice of Holland naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. Eerder zondag kondigde T-Mobile aan te stoppen met de sponsoring, supermarktketen Lidl heeft dit voorlopig gestaakt.

ANP

“Het is gewoon een corrupte bende”, zegt de zangeres in een video op haar Instagram-account. “Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Zaterdag werd bekend dat The Voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rondom mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van “seksuele aard” heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland.

Telecombedrijf T-Mobile stopt met de sponsoring van het tv-programma. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van RTL Boulevard. Ook supermarktketen Lidl, die eveneens in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring.

Een woordvoerder van de supermarktketen zegt dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd. T-Mobile zegt tegen RTL Boulevard “elke vorm van grensoverschrijdend gedrag” af te keuren en “we nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van”. Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen.

Onafhankelijk onderzoek

Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van het sponsorschap en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.

RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. De verhalen kwamen onder meer aan het licht door onderzoek van Tim Hofman, presentator van het BNNVARA-programma BOOS. Hij ontving “tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice”. In de aflevering van BOOS komt ook Ali B aan bod. Tegen de coach is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.

Lees ook:
Aangifte tegen coach Ali B., bandleider Rietbergen stapt op; de chaos is compleet bij ‘The Voice’

Er is aangifte gedaan tegen Ali B. wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland. En er zijn meer meldingen van misstanden bij de populairste talentenjacht van Nederland. Reden voor RTL om per direct de uitzendingen te stoppen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden