Natuurbranden

Brandweer voorkomt overslaan brand naar duinen Rockanje

De hevige brand in een strandtent bij Rockanje, vanochtend vroeg. De brand is rond het middaguur onder controle.  Beeld ANP
De hevige brand in een strandtent bij Rockanje, vanochtend vroeg. De brand is rond het middaguur onder controle.Beeld ANP

De brandweer is met veel mankracht aanwezig in het Zuid-Hollandse Rockanje vanwege een brand in een strandtent.

Redactie Trouw

De brandweer is met veel mankracht aanwezig in het Zuid-Hollandse Rockanje vanwege een brand in een strandtent. Het vuur is nu bijna onder controle, maar de brandweer is nog bezig met nabluswerkzaamheden. De kans is klein dat de brand nog kan overslaan naar het naastgelegen duingebied, meldt de brandweer.

De brand brak vrijdagochtend vroeg uit in de strandtent aan de Swinsedreef. Het pand was niet meer te redden, aldus de brandweer. “Je ziet de vlammen uit het pand slaan”, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brandweer was in de ochtend druk bezig om te voorkomen dat het vuur over zou slaan naar de duinen. Onder meer een drone is ingezet om de warmste delen van de brand te ontdekken, zodat de brandweer kon zien waar extra inzet nodig was en het duingebied nat moest worden gehouden.

Aangezien de brand woedde in een natuurgebied, was het een uitdaging water te krijgen bij de brand, zegt de woordvoerder. “In een natuurgebied is dat altijd meer een uitdaging.” Het water werd nu van een afstand naar de brand gebracht via speciale wagens en middels grote slangen die verbonden zijn met tankwagens die bij het vuur staan. “Die slangen zijn zo dik, daar kunnen geen auto’s overheen.” De 1e Slag, een van de toegangswegen naar het badstrand van Rockanje, werd daarom afgesloten.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden