Fiscus

Belastingdienst verlengt aangiftetermijn wegens storing

null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
Beeld Hollandse Hoogte / ANP

De Belastingdienst verlengt de termijn om belastingaangifte te doen over 2020 met een week vanwege de ontstane storing bij de fiscus.

Daar hadden veel mensen last van die deze week aangifte wilden doen. De inlevertermijn loopt nu tot 8 mei, in plaats van tot 1 mei.

Inmiddels komen er weer zo’n 10.000 aangiften per uur binnen. Het aantal mensen dat tegelijkertijd aangifte kan doen, is nog steeds minder dan normaal. “We lijken erin geslaagd te zijn om de technische storing op te lossen die zorgde voor problemen bij het doen van online aangifte. Aangifte doen wordt weer beter mogelijk”, belooft de Belastingdienst.

Extra goed opletten

Let dit jaar extra goed op bij het invullen en controleren van de belastingaangifte, waarschuwt de fiscus. Ruim 8 miljoen particulieren en ondernemers kunnen vanaf 1 maart hun inkomensgegevens over het jaar 2020 aanleveren, maar wat inkomen betreft was dat er één van uitzonderlijk veel veranderingen. Mensen gingen minder verdienen, kregen van hun geldverstrekkers toestemming om hun rentebetalingen even op te schorten of ontvingen steun als ondernemer.

Voor ondernemers die hard geraakt door de crisis en verlies hebben gedraaid. Juist is het extra belangrijk om snel aangifte te doen, meldt de Belastingdienst. Dat verlies van 2020 verrekent ze namelijk met de reeds betaalde belasting uit de jaren daarvoor (toen de onderneming nog winst maakte). Dat verrekende bedrag kunnen ondernemers nu terugkrijgen.

Lees ook:

Belastingdienst: Controleer aangifte over vorig jaar extra zorgvuldig

De Belastingdienst vulde dit jaar alvast een record aan gegevens in op de belastingaangifte, maar waarschuwt mensen alles nauwkeurig te controleren.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden