Gaswinning

250 meldingen van schade na aardbeving bij Loppersum

null Beeld AH
Beeld AH

Sinds de aardbeving met een kracht van 2.7 vrijdag bij de Groningse plaats Loppersum zijn tot zondag 17.15 uur bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) 250 schademeldingen gedaan, meldt het IMG.

Redactie Trouw

Dit aantal wil overigens niet zeggen dat al deze meldingen het gevolg zijn van de beving van vrijdag, omdat er voortdurend schademeldingen binnenkomen als gevolg van eerdere bevingen. In de loop van volgende week wordt duidelijk welke meldingen gedaan zijn over schade die het gevolg is van de beving van vrijdag, zo meldt het IMG. Het aantal meldingen van een acuut onveilige situatie bleef bij een.

De beving was vrijdagavond om 19.11 uur. Het epicentrum lag volgens het KNMI op 3 kilometer diepte.

Op 6 maart werd er een beving gemeld bij het nabijgelegen Zeerijp met een kracht van 2.1. In oktober en november waren in de provincie Groningen ook diverse aardbevingen. Ze worden veroorzaakt door de gaswinning in de regio.

Lees ook:

Als het de mensen in Oekraïne kan redden zeggen deze Groningers: draai die gaskraan maar open

Twee maanden geleden gingen Groningers massaal met fakkels de straat op omdat de gaskraan niet dicht, maar juist verder open zou gaan. Nu roepen sommigen van hen: gooi open, gooi open – alles om de Russen dwars te zitten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden