De smaak van de chefSergey Bleijenberg

De vegan, glutenvrije én lactosevrije taartjes van Sergey Bleijenberg en zijn vriendin

null Beeld

Sergey Bleijenberg (27) en zijn vriendin Joy Huikeshoven (26) hadden door corona tijd voor een taartenservice: Piece of Joy. 

Jullie taartjes zijn glutenvrij, lactosevrij, vegan en vrij van geraffineerde suikers. Waarom?

“Wij willen dat iedereen – ongeacht geloof, allergie of dieet – bij ons kan bestellen. Vaak is een gerecht óf vegan, óf glutenvrij, óf lactosevrij. Onze taartjes zijn het allemaal tegelijk.

“Ik ben opgegroeid met de zelfgebakken taartjes van mijn moeder, die geen gluten mocht eten. Ik beledig haar nu ontzettend, maar die waren gewoon vies. Glutenvrije, vegan of lactosevrije taarten zijn vaak een slap aftreksel van het origineel. Wij maken daarom taartjes die voor iedereen het allerlekkerst zijn, of je nu allergisch bent of niet. Joy en ik zijn zelf geen vegans, we gaan naar snackbars en eten slagroomtaarten. Ik weet hoe slagroom smaakt, ik weet dus ook wanneer ik een vegan variant heb die nog lekkerder is.”

Welke taart moeten we zeker bestellen?

“Zelf hou ik van klassiekers zoals appeltaart. Onze variant is next level. De bodem bestaat uit fijngeperste zonnebloempitten en dadels, de tweede laag heeft een cheesecake-achtige structuur, gemaakt van kokosolie, cashewnoten, amandelmelk en kardemom. De bovenste centimeters maken we van stukjes appel, ingekookt met appelsap, kaneel en tapiocameel. We gebruiken geen normale witte suiker, maar agavesiroop.

Ons populairste taartje is de Espresso Salted Caramel. Voor de romige middenlaag gebruiken we specialty coffee. De bodem maken we van geroosterde hazelnoten en dadels, de bovenste laag bestaat uit karamel van kokosbloesemsuiker, waar we brokjes zout over strooien. Dit taartje heeft zoveel smaaklagen, een explosie in je mond.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Op Instagram volg ik een hoop foodies, ook de ongezonde. Als ik iets moois voorbij zie komen, vind ik het leuk net zo lang te proberen tot ik een lekkere, gezonde variant heb.

Het leuke van een online winkel is dat je ineens ontdekt waar mensen behoefte aan hebben. Zo vragen mensen ons nu of we ook een notenvrij taartje kunnen maken. Dat was wel even lastig: om gluten- en lactosevrij te bakken, kom je al snel bij noten uit. Het duurde twee maanden, maar ik heb nu wel de oplossing gevonden. Volgende maand staat het wittechocolade-frambozentaartje op de site.”

Wat kost het?

Een taartpunt kost € 3,95 plus bezorgkosten. Verzending is gratis bij bestellingen van meer dan €35.

In ‘De smaak van de chef’ vertelt een kok waarom hij of zij kiest voor bepaalde gerechten. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden