Zo maakt u als Trouw-abonnee gebruik van onze digitale producten

null Beeld Trouw
Beeld Trouw

Om als Trouw-abonnee onbeperkt te kunnen lezen moeten wij u kunnen herkennen als betalend abonnee. Afhankelijk van het type abonnement krijgt u dan toegang tot de site en apps. U heeft daarvoor een profiel nodig waarmee u kunt inloggen (1), en waar uw abonnement aan gekoppeld is (2). Komt u er na onderstaande hulp toch niet uit? U kunt altijd contact opnemen met onze Klantenservice. Zij helpen u graag verder.

Redactie Trouw

Hieronder vindt u antwoord op de belangrijkste vragen rond het inloggen/gebruik maken

Hoe maak ik een profiel aan?

Als nieuwe abonnee kunt u na aanvang van uw abonnement hier een profiel aanmaken en gebruik maken van de digitale producten van Trouw.

Heeft u al een abonnement maar nog geen profiel? Ga dan naar Profiel aanmaken en koppel direct uw abonnement. Zie het kopje ‘Ik heb al een profiel. Hoe koppel ik mijn abonnement hieraan?’ hoe u dat doet.

Ik weet niet of ik een profiel heb. Hoe kom ik dat te weten?

U kunt op de volgende manier controleren of u een Trouw-profiel heeft. Ga naar trouw.nl en klik rechtsboven op ‘Service’ en daarna op ‘Inloggen’. Klik vervolgens op ‘Wachtwoord vergeten?’. Vul uw e-mailadres in en klik op ‘Nieuw wachtwoord aanvragen’.

Krijgt u de melding ‘Er is geen profiel gevonden voor dit e-mailadres’, dan heeft u geen profiel met het opgegeven e-mailadres. Wanneer u wel een profiel heeft, krijgt u een e-mail waarmee uw uw wachtwoord kunt wijzigen, zodat u weer toegang krijgt tot uw profiel.

Ik heb al een profiel. Hoe koppel ik mijn abonnement hieraan?

Ga naar trouw.nl en log in met uw profiel via ‘Service’ en ‘Inloggen’. U keert nu automatisch terug naar de homepage. Klik wederom op ‘Service’ en ga naar ‘Mijn profiel’. Klik op het tabblad ‘Abonnementen’ en vervolgens op ‘Abonnement koppelen’. Vul uw abonnementsnummer en postcode in. Let op: uw postcode vult u in zonder spatie tussen de cijfers en letters. Klik tenslotte op ‘Koppel mijn abonnement’.

Het abonnementsnummer vindt u in de bevestiging van uw abonnement. Deze heeft u van ons ontvangen bij de start van uw abonnement. Uw abonnementsnummer (klantnummer) staat ook bij elke afschrijving van uw bankrekening.

Mijn abonnementsnummer of postcode wordt niet geaccepteerd in mijn profiel. Wat nu?

Wordt uw abonneenummer niet geaccepteerd?
Waarschijnlijk maakt u gebruik van een abonnementsnummer dat nog niet actief is (toekomstig abonnement), niet meer geldig is (oud abonnement) of niet klopt.

Het abonnementsnummer vindt u in de bevestiging van uw abonnement. Deze heeft u van ons ontvangen bij de start van uw abonnement. Uw abonnementsnummer (klantnummer) staat ook bij elke afschrijving van uw bankrekening.

Wordt uw postcode niet geaccepteerd?
Vul uw postcode in zonder spatie tussen de cijfers en de letters.

Ik krijg de melding ‘Abonnmentsnummer is reeds in gebruik’. Wat nu?

Dit betekent dat uw abonnementsnummer is gekoppeld aan een profiel met een ander e-mailadres. Log uit, en log opnieuw in met het e-mailadres van uw profiel.

Weet u niet meer welk e-mailadres bij uw profiel hoort of is het e-mailadres niet meer actief? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Zij kunnen u hierbij verder helpen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Ga naar trouw.nl, klik rechtsboven op ‘Service’ en kies ‘Inloggen’. Rechts onderaan kunt u klikken op ‘Wachtwoord vergeten?’. De link die u via e-mail ontvangt in uw inbox dient binnen een uur geactiveerd te worden. U kunt direct zelf een nieuw wachtwoord instellen en bevestigen.

Gelukt?

Dan kunt u als ingelogde abonnee alles lezen op trouw.nl en (afhankelijk van uw abonnementstype) ook de digitale krant op krant.trouw.nl raadplegen.

Wilt u de app op uw telefoon of tablet installeren, ga dan naar trouw.nl/app. Daar vindt u icoontjes om de Trouw-app op uw telefoon of tablet te installeren. Als u de app voor de digitale krant van Trouw wilt installeren, zoek dan op ‘Trouw krant’ in de app-store van uw apparaat.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden