null Beeld Trouw
Beeld Trouw

Werk

Vacature: Online redacteur/samensteller (freelance)

Redactie Trouw

Trouw zoekt versterking! We zoeken freelance redacteuren voor de online redactie. Hier lees je naar wie we op zoek zijn en wat je gaat doen.

Wie ben je?

Je hebt een journalistieke opleiding of werkervaring. Je kunt onderwerpen op hun journalistieke waarde schatten, hebt een zeer brede kennis en interesse, en weet ook wat het publiek graag leest. Daar spits je nieuwsselectie, koppen en artikelen op toe. Je snapt de kracht van beeld, wat mensen trekt en wat niet.

Wat ga je doen?

Je stelt de homepage samen en maakt nieuwskeuzes, experimenteert met koppen en bedenkt hoe de site en app die dag het beste aansluit bij het nieuws en de behoefte van onze lezers. Komt er een prikkelend verhaal binnen of is er nieuws, dan weet je hoe je daarmee op site, app en sociale media bereik genereert.

Uit de tientallen verhalen en berichten die binnenkomen ben je in staat met collega's een website en app samen te stellen die voortdurend actueel, relevant en aantrekkelijk is. Daarnaast ben je in staat om snel op het laatste nieuws in te springen en hierover te berichten.

De belangrijkste werkzaamheden:

* Nieuws selecteren en positioneren voor site, app en nieuwsbrieven;
* Verhalen pushen en delen op social media;
* Meten en analyseren welke verhalen aanslaan bij het publiek en hierop acteren;
* Nieuwsberichten maken;
* Deel uitmaken van de nieuwstafel van Trouw, waarin online specialisten en redacteuren samenwerken om onze kwaliteitsjournalistiek maximale impact te laten hebben.

Trouw is een 24/7 nieuwsorganisatie, dus je werkt ook buiten kantoortijden en in de weekenden. We zoeken mensen die ongeveer twee diensten per week kunnen draaien, tegen een marktconforme vergoeding.

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie contact op met chef digitaal Edwin van Sas, of stuur je cv en motivatie voor 1 augustus 2022 naar edwin.van.sas@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden