Over ons

Redactie

Trouw, de krant die onderzoekt

Trouw is een onafhankelijk nieuwsmedium dat altijd op zoek gaat naar de verdieping achter het nieuws. Wij houden onze lezers op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

De krant verscheen voor het eerst in 1943, als de illegale krant van het protestantse verzet tegen de Duitse bezetter. Na de oorlog ging Trouw bovengronds door. Voortkomend uit die protestants-christelijke traditie besteden wij in onze berichtgeving bijzondere aandacht aan democratie, duurzaamheid en alle vormen van religie, filosofie en levensbeschouwing.

Ook ontleent de krant idealen aan die traditie, zoals het streven naar gerechtigheid, vrijheid, vrede en naastenliefde, idealen die terugkomen in de wijze waarop we over het nieuws berichten. Wij signaleren en analyseren niet alleen maatschappelijke problemen, maar gaan ook op zoek naar oplossingen. We streven naar verbinding met onze lezers.

Daarnaast onderscheiden we ons op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Zo heeft Trouw (samen met RTL) de Toeslagenaffaire onthuld en brachten we in internationaal journalistiek verband primeurs over belastingontwijking door grote bedrijven en de rijken der aarde (de Panama Papers).

Op papier verschijnt Trouw iedere dag met het katern De Verdieping, waarin de langere achtergrondverhalen bij het nieuws staan. In het weekeinde maken wij daarbij het magazine Tijdgeest met aandacht voor persoonlijke verhalen, essays en een boekenkatern.

Online publiceren we de verhalen van onze journalisten op het moment dat ze relevant zijn, vaak nog voor ze in de krant zijn verschenen. Daarnaast publiceren wij digitale versies van krant, in pdf-vorm en in de vorm van een speciale Editie voor de tablet en mobiel. Abonnees hebben onbeperkt toegang tot onze site en digitale kranten, anderen kunnen op de site een beperkt aantal verhalen per maand lezen.

Wilt u ons vrijblijvend uitproberen? Neem hier een proefabonnement.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden