Uitleg

Notificaties van Trouw beheren

Trouw verstuurt notificaties bij belangrijk nieuws, maar ook bij verhalen waarvan we als redactie denken dat u ze interessant vindt. Hier leest u er meer over.

Redactie Trouw

Wij versturen notificaties (pushberichten) op twee manieren: in onze app en via de internetbrowser. We versturen deze pushberichten niet ongevraagd, u heeft hier expliciet toestemming voor gegeven door 1) na het installeren van de Trouw-app het notificatiemenu te doorlopen, en/of 2) door op ‘toestaan’ te klikken op de vraag of u meldingen wilt ontvangen bij een bezoek aan Trouw.nl in uw internetbrowser. Hoe u meldingen weer kunt uitzetten of beheren, leggen wij hieronder uit.

Notificaties beheren in de app

De pushberichten in de app kunt u beheren via het servicemenu in de app. Dat vindt u via de puntjes rechts onderin het scherm. Vervolgens klikt u op ‘Pushberichten’, waarna u in het menu komt waar u de schuifjes voor verschillende categorieën notificaties individueel aan en uit kunt zetten.

Notificaties beheren in uw browser

Het verschilt per browser hoe u de notificaties uit kunt zetten. Hieronder vindt u de instructies voor de meest gebruikte internetbrowsers.

Google Chrome

Klik op het slot-icoon naast de URL in de balk bovenin uw browser. Ziet u ‘Meldingen’ staan, dan kunt u daar direct de notificaties uitzetten. Wilt u de notificaties aanzetten, dan moet u na het slot-icoon eerst op ‘Site-instellingen’ klikken en kunt u vervolgens ‘Toestaan’ selecteren bij ‘Meldingen’. U moet Trouw.nl waarschijnlijk opnieuw laden om de wijzigingen door te voeren.

Firefox

Klik op het slot-icoon naast de URL in de balk bovenin uw browser. Ziet u ‘Meldingen’ staan, dan kunt u daar direct de notificaties uitzetten. Wilt u de notificaties aanzetten, dan moet u na het slot-icoon eerst op ‘Meer informatie’ klikken en dan kiezen voor ‘Toestemmingen’. Bij ‘Notificaties tonen’ kunt u vervolgens ‘Toestaan’ selecteren. U moet Trouw.nl waarschijnlijk opnieuw laden om de wijzigingen door te voeren.

Internet Explorer

Klik op de menu-knop (de drie puntjes naast elkaar rechtsboven in de hoek van de browser). Vervolgens selecteert u ‘Instellingen’, klikt u op ‘Geavanceerd’ en hier kiest u voor ‘Machtigingen beheren’. U kunt nieuwsmeldingen hier uitschakelen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden