Kies nú voor de journalistiek van Trouw

compleet

Word lid van Trouw

Digitaal

Digitaal Basis

Onbeperkt artikelen
2,00 per week
33% KORTING
Introductietarief

Digitaal

Ma t/m za de digitale krant,
Onbeperkt artikelen
3,50 per week
42% KORTING
Introductietarief
Digitaal + papier
meest gekozen

Zaterdag + Digitaal

Zaterdag de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
4,00 per week
41% KORTING
Introductietarief

Compleet

Ma t/m za de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
6,50 per week
42% KORTING
Introductietarief

Hebt u al een abonnement op Trouw en hebt u een vraag?

Waarom zij Trouw lezen

Lezer Lennart Zwijnenburg

Trouw is niet voorschrijvend, maar informerend

Trouw staat voor mij voor achtergronden en verdieping. Maatschappelijke thema’s als milieu, participatie en mensenrechten komen veel aan bod, net als religie. Dat vind ik belangrijk. En de onderwerpen worden niet alleen aan de hand van feiten besproken, er worden vaak experts bij betrokken. Met ‘experts’ bedoel ik trouwens niet per se professionals, het kunnen ook ervaringsdeskundigen zijn. Als ik lees wat wereldwijd de gevolgen zijn van smeltende ijskappen, wil ik tegelijkertijd weten wat we daartegen kunnen doen. Ik geloof er echt in dat je elkaar kunt helpen door ook de goede dingen te laten zien.
Lezer Aty Roodenburg

Trouw volgt geen heersende opvattingen

Trouw straalt rust uit, wat vormgeving betreft, en hoe het nieuws wordt aangeboden. In maatschappelijke discussies stelt Trouw zich bescheiden op, er wordt nooit geschreeuwd en er is ook geen sprake van zendingsdrang. Ten opzichte van andere media is dat een verademing. Ik ben vaak geneigd de toegedane mening van mijn politieke ‘kleur’ te volgen, maar dan lees ik in Trouw bijvoorbeeld dat stoken op biomassa helemaal niet zo goed is voor het klimaat. Dat zet me aan het denken; je kunt wel achter een politiek correcte mening aan blijven lopen, maar toch fijn als je je mening op basis van kritische berichtgeving kunt bijstellen.
Lezer Kees Gerrit van Ittersum

Nieuws is vaak negatief, maar Trouw geeft er een positieve draai aan

Als er iets ergs gebeurt in de wereld, kun je de ontwikkelingen op tv en online op de minuut volgen. In alle geweld van snelle media heb ik juist behoefte aan een krant die de gebeurtenissen rustig en beschouwend voor je uiteen kan zetten. Dat is nodig, vind ik, want tegenwoordig zit iedereen in zijn eigen bubbel; je volgt je eigen mediakanalen via Twitter en Facebook en daardoor krijg je zelden te maken met andere zienswijzen. Trouw helpt me uit die bubbel te breken. Nieuws is vaak negatief, maar Trouw geeft er een positieve draai aan, wars van de hype van de dag. Trouw zal je nooit de put in praten.
Lezer Erica Irene van den Akker

Ik vind het belangrijk dat Trouw investeert in onderzoeksjournalistiek

Trouw is gewoon de allerbeste krant, ook als je zoals ik de politiek wilt volgen. Naast mijn werk als zzp’er in de GGZ, ben ik raadslid in Noord-Limburg. De krant brengt objectief nieuws en blijft altijd bij de feiten, met respect voor een ander. Wat ik belangrijk vind, is dat Trouw investeert in onderzoeksjournalistiek. De berichtgeving omtrent de Panama Papers is daar een super voorbeeld van. Ik lees graag televisierecensies in Trouw. Zo zijn mijn man en ik Derry Girls op Netflix gaan kijken, een serie over tieners in Noord-Ierland ten tijde van ‘The Troubles’. We hebben er zelfs vrienden in Ierland op geattendeerd. Ik was nooit op deze serie gestuit als ik het niet in de krant had gelezen.

Over Trouw

Trouw verslaat het nieuws. Het échte nieuws welteverstaan, want de waan van de dag wil de krant weerstaan. Trouw duidt het nieuws. De krant duikt in de geschiedenis, achterhaalt drijfveren van hoofdrolspelers, kijkt ver over de grens om te begrijpen hoe het zit. Trouw legt het accent op politiek nieuws, en biedt veel ruimte voor opinie & debat. Over duurzame ontwikkeling wordt dagelijks bericht, niet alleen over de problemen maar ook over de oplossingen. Trouw heeft een uitgebreid, wereldwijd netwerk van correspondenten. De kwaliteits- en onderzoeksjournalistiek van Trouw valt regelmatig in de prijzen. 


U kunt Trouw op veel verschillende manieren lezen: van alle dagen thuisbezorgd tot Trouw op smartphone, tablet of computer. Maar hoe u de krant ook leest, overal vindt u de journalistiek zoals u van Trouw gewend bent: evenwichtig en diepgaand. Een krant die geen zekerheden schreeuwt, maar durft te twijfelen. Een krant waarbij je je thuis voelt.

Over Trouw

Veelgestelde vragen